Нови класни стаи в Първо ОУ „Кочо Мавродиев“в Петрич

Вълнение съпроводи освещаването на новата пристройка в Първо основно училище “Кочо Мавродиев“ в гр. Петрич. Строителството започна след отпускането на средства от Министерство на образованието и науката през 2019 година. Целта беше учениците и в това училище да преминат на едносменен режим на обучение. Новите четири класни стаи са изградени по всички изисквания за пълноценен образователен процес, в пристройката има широк коридор и санитарни помещения.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави учениците и учителите с придобивката и пожела да продължат с постигането на високи образователни резултати. Директорът на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“ Аспарух Въчков каза, че дълги години са правени усилия да бъде разширена материалната база, а днес това е факт – сбъдната е една мечта.

В училището се обучават 330 ученици от подготвителен до седми клас. С кратка програма се изявиха децата от подготвителна група и първокласниците на училище „Кочо Мавродиев“.

По покана на Община Петрич специален гост беше режисьорът Искрен Красимиров, който поздрави учениците със свое стихотворение, посветено на революционера и поет Христо Ботев, защото денят за освещаването на новите класни стаи съвпада с навършването на 174 години от рождението на Ботев. „Носете героите в сърцето“, призова Искрен Красимиров. Нека си пожелаем да има нужда да се строят детски градини и допълнителни класни стаи в училища, защото това ще бъде знак, че община Петрич ще пребъде! Да има здраве и да бъде присъствено обучението!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене