Празник в семейството на кмета на Разлог – синът му е именяк

След празника на свето Богоявление, църквата още от най-първите си времена извършва празника на събора на честния и славния пророк Йоан, Предтечата и Кръстителя на Господа.

Този необикновен Божи избраник, който блести с многобройните си достойнства на границата между двата Завета, притежавал такава нравствена чистота, че по-скоро би могъл да бъде наречен ангел, отколкото човек. Затова и християнските иконописци го изобразяват с крила над препасаното с кожен ремък пустинническо облекло от камилска вълна.

Много от обичаите на Ивановден са свързани с очистителната сила на осветената на предния ден вода и всеки обръща поглед напред – към доброто, здравето, берекета и щастливия живот.

Кметът на Разлог Красимир Герчев честити на колегите, приятелите и почти всяка трета къща в община Разлог, които празнуват своя именик днес.

„Честит да е синът ми Иван и нашето семейство, които се присъединяват към празника на над 350 хиляди именици в България! Нека св. Йоан Кръстител ни закриля!“, пожела кметът Красимир Герчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене