Кметът Иван Кадев с поздравление към хората с увреждания в Банско

Уважаеми съграждани,

Днес община Банско отбелязва Международния ден на хората с увреждания. През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания – повод да се дискутира свободния и независим живот на хората с увреждания, тяхното пълноправно участие в обществото. Многообразието в света ни учи да сме толерантни и ни показва колко много различни начини има да изразим себе си. Затова е важно да се научим да разбираме и споделяме света на хората с различни увреждания.

Банско има дългогодишни традиции в оказване на подкрепа за гражданите с увреждания не само с разнообразието от социални услуги в общността – резидентна грижа, но и в осигуряването на възможност за приобщаващо и интегрирано образование, трудова заетост, достъпна архитектурна среда и здравеопазване.
Община Банско винаги е готова да сътрудничи за решаването на проблемите, които стоят пред хората с различни физически и интелектуални дефицити.

Не само днес, но и всеки друг ден, вие, скъпи хора, Вие преодолявате трудности и водите борби, които са непонятни за мнозина. Затова, наш дълг е да подадем приятелска ръка, да проявим разбиране, търпение и топлота. Отбелязваме този ден с уважение към Вас, които ежедневно – с воля и кураж, отстоявате правото си на достоен и пълноценен живот.
Нека доброто настроение и вълнението от настъпващите Коледни и Новогодишни празници Ви донесат радост и повече щастливи моменти!

Бъдете здрави!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене