Фотоизложба „Смолян през моите очи“ бе открита по повод празника на обединения град

По повод Празника на обединения град Смолян – 18 юни, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Смолян организира фотоконкурс на тема „Смолян през моите очи“. Той се проведе със съдействието и под ръководството на смолянския фотограф Сашо Сарандалиев. Най-добрите фотографии са подредени в изложба във фоайето на Община Смолян, която бе открита от зам.-кмета Марин Захариев, председател на Местната комисия. „Благодаря на г-н Сарандалиев, че с енергия, сърце и душа работи с децата на Смолян. За мен той е един от най-добрите и утвърдил се във времето фотограф. Благодаря и на всички вас, участниците в този фотопленер. Фотографията дава различна гледна точка, запечатва незабравими моменти. Днес вече всички сме донякъде фотографи, с телефоните в джобовете, но това е изкуство и аз ви пожелавам да успеете да се доразвиете в това изкуство“, каза Захариев. Той подчерта, че работата на Местната комисия е преди всичко превантивна и призова младите хора да дават идеи кое би било интересно и полезно за тях.

Сашо Сарандалиев също отправи благодарности към Община Смолян, МКБППМН и към младите фотографи. „Учуден съм от погледа на тези деца и младежи към нашия град. Това е един различен, търсещ и показващ красотата около нас поглед“, отбеляза смолянския фотограф.

Общо 15 участници се представят със свои снимки, сред тях са и млади фотографи от фото клуб „Орфей“ към НЧ „Христо Ботев 1871“ и фото клуб „Светлопис“ към РБ „Николай Вранчев“ – Смолян. С много ентусиазъм и наблюдателност участниците във фотопленера уловиха най-невероятните кътчета от Смолян и Родопите, водят ни сред природата, показват ни атрактивни места и културни забележителности, срещат ни с известни родопчани.

„Целта на Местната комисия е да предостави поле за изява на младите хора, като чрез силата на фотографията да покажат красотата на природата, родопската култура и забележителности, които изграждат облика на нашия град. Основната ни задача е да включваме децата и младежите в дейности, които да ангажират тяхното внимание, а свободното им време да бъде пълноценно запълнено с творчество и създаване на нещо красиво и добро, което да радва очите и душата на хората. “, каза секретарят на комисията Сийка Алексиева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене