Започва набирането на персонал за четирите социални центъра в село Каменица

До два месеца ще стартира вторият етап на проекта за изграждането и функционирането на четири социални центъра за грижа за лица с психични разстройства. Сградите вече са построени в село Каменица, община Струмяни. В началото на следващата година ще започне набирането на персонал, който ще обслужва 60 потребители, които в момента са в социално заведение в село Раздол. Във всяка една постройка ще бъдат настанени по 15 души.

„Предстои ни подписването на договора за следващия етап на проекта. Ще направим подбор на персонал. Част от служителите в Раздол ще продължат работата си в новите социални центрове. Сградите са напълно готови, въведени са в експлоатация, остава само да довършим облагородяването на района край тях”, заяви зам.-кметът на община Струмяни – Фиданка Котева.

Целите на проекта са постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, подобряване качеството на техния живот, както и тяхното пълноценно включване в обществения живот, чрез изграждане на подходяща нова инфраструктура. В нея се предоставят качествени социални услуги, които индивидуализират подхода към потребителите и целят интегрирането им в социалните общности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене