Неудобните – епизод 23 – за празниците и подмяната на историята

В 23-тия епизод на предаването „Неудобните“ водещите Веселин Стаменов и Мариета Димитрова коментираха три празника, които се отбелязват в началото на месец март – националния празник 3 март, Тодоровден и 8 март – Ден на жената.

В самото начало медийният мениджър на „Топ Преса“ и главният редактор на Blagoevgrad-News засегнаха темата за кушиите на днешния празник и отбелязаха, че много хора смятат конните състезания за изтезателство на конете и обвиняват организаторите на подобни мероприятия, сред които е и нашата медия в садизъм.

Веселин Стаменов коментира, че това са нашите традиции и те трябва да се спазват, въпреки недоволството на редица правозащитници. Той посочи, че за кукерските костюми се колят кози и овци и допълни, че на такива теми не може да говори насериозно по такива теми, а просто ще иронизира.

След това той и колежката Мариета Димитрова коментираха вчерашния национален празник, по-известен като „почивен ден“. Не пропуснаха да изкажат мнение и за опитите за подмяна на историята.

Гледайте целият епизод във видеото!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене