Още подробности за баталните сцени на футболната среща в Самораново, и Роман Караколев изял пестник в лицето

Безспорно баталните сцени в Самораново на футболната среща между местния „Сокол“ и дупнишкият „Марек 1919“ вчера са сред най-грозните в историята на регионалния футбол. За грозните сцени, разиграли се на срещата.

В болницата със счупени ребра и хематоми на главата е бившият елитен футболен рефер Георги Караколев, който бе зверски пребит от футболисти на домакините и публика. Той е един от учредителите на дупнишкия клуб. Със счупено ребро е и жена от публиката на „Марек 1919“, която снимала побоя с телефона си, но по разкази на очевидци, охранителят на мача, я ударил, извил ръката й, а после счупил телефона. От удара, жената е със счупено ребро.

„Малко след като поведохме с 2:1, футболист на „Сокол“, който е треньор в школата на другия „Марек“ влезе грубо в краката на наш играч. Реагирахме към съдията да бъде изгонен. В този момент, вратарят на домакините пробяга терена и директно удари с юмрук Георги Караколев. Към мелето тръгнаха и фенове на домакините, а старши треньорът ни Роман Караколев се опита да защити синът си и да укроти страстите, но в мелето отнесе и той удар в лицето. Георги Караколев тръгна да бяга, но бе настигнат и на улицата до стадиона бе пребит. Докато дойде лекарска помощ, той на два пъти припадна. Подадена е жалба, като вратарят избяга, но от полицаите разбрахме, че ще бъде издирен. Нямаше какво да направиме, защото бяхме по-малко, а озверялата тълпа можеше да отнесе всички ни. Надяваме се ЗС на БФС и Прокуратурата да направят проверка и на охранителя, дали има лиценз, от коя фирма е, и защо се държи по този начин-да пребие жена, да й счупи ребро и телефона. Добре, че полицията реагира много бързо и с действията си буквално респектира ескалиралата обстановка иначе можеше да се стигне до още по-сериозни инциденти“, разказа един от очевидците на мача.

Мярката за неотклонение на задържаните в дупнишкия арест ще се гледа днес в дупнишкия съд. По неофициална информация, двамата са с криминално минало./Zadupnitsa.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене