Гоце Делчев расте! Съотношението християни – мюсюлмани гони 50 на 50!

Град Гоце Делчев няма отрицателен прираст. Напротив. Градът става все по населен и се разширява с не малки темпове. Констатацията е направена след преброяване на населението, но основният фактор за това не е високата раждаемост, както може би повечето читатели очаквате – напротив. Причината за растежа на населението на града е все по сериозното преселване от селата към него.

Последните години а и днес пазарът на имоти не е стихнал. Строителството и продажбата на апартаменти е един от водещите бизнеси в града и района. Все повече са хората от селата, които избират Гоце Делчев за свой дом, купуват имоти и се заселват.

Според проучването направено по данни от преброяването, религиозното съотношение също е променено. Така например от официално живеещите в Гоце Делчев мюсюлмани са се декларирали почти четиридесет и два процента, останалите – християни, атеисти и други религии. Това е напълно естествен процес предвид миграцията село – град, коментират специалистите но с точни цифри ще се произнесат на малко по късен етап.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене