Безплатни уроци по ски и сноуборд на Боровец на 29 февруари

Всеки, който иска да направи първите си крачки в ските и сноуборда, може да го направи абсолютно безплатно в последния ден на месеца – 29 февруари, на Боровец. „Зайците“ в белите спортове ще получат първите си уроци. Всеки, дошъл със собствена екипировка, може да получи професионалните съвети на учителите от Бороспорт.

Уроците по ски или сноуборд ще се проведат между 10.00 и 11.00 ч. и 14.00 – 15.00 часа в ски-училище Бороспорт, които са и партньори на събитието. Необходимо е предварително записване на е-mail: info@borovets-bg.com, а местата са ограничени, казват организаторите от кампанията „Живей активно“.

В последния ден на февруари момичетата от Wild-berries ще дават съвети по сноуборд, а най-успешният български скиор Петър Попангелов – по ски.

Тогава ще има и полезни лекции, демонстрации и забавно търсене на съкровища, които ще помогнат на участниците да се запознаят отблизо с планината и да разберат как да реагират в различни по трудност ситуации с Планинската Спасителна Служба, Школата по алпинизъм и катерене и BEFSA. Най-малките активни почитатели на зимата ще могат да се пързалят с шейни и да правят креативни и готини снежни човеци.

Уроци по ски и сноуборд за начинаещи ще очакват всички желаещи на 29 февруари напълно безплатно в рамките на първото по рода си зимно Нестле за Живей Активно! в Боровец.

Според последни проучвания от 2019 година 66% от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Нивата на физическа активности са обикновено по-ниски по време на зима и това е в още по-голяма степен валидно за децата, тъй като родителите се притесняват от настинки или инциденти.

Именно тази статистика иска да промени най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, превърнала се в национално движение – „Живей Активно“, казват организаторите на зимния празник на Боровец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене