Уволняват полицая, пребил ученик в Благоевград заради хвърлен фас

Към приключване е разпоредената от директора на благоевградската полиция вътрешна проверка срещу Борис Шопов, пребил ученика Кирил Златарски. Един от очевидците е синът на кмета Илко Стоянов, който се опитал да помогне на 18-годишния.

Прокуратурата в града също провежда досъдебно производство за причинена средна телесна повреда, казаха от държавното обвинение.

Припомняме, Борис Шопов, който е служител в Областната полицейска дирекция в Благоевград, видял, че Кирил хвърля фас на улицата пред блок в квартал „Запад“. Момчето извадило и нова цигара на път за Езиковата гимназия, където учи.

Тогава Шопов побеснял, ударил му шамар. Кирил го напсувал и последвал истински въргал. Едрият криминалист го повалил на зелята, като преди това го хванал за шията да го души. Кадрите от направен видеозапис са приобщени към разследването. Те са направени от съседи на Борис Шопов в квартала, в който не се ползва с особено реноме.

Полицейският директор Георги Кандев е категоричен, че Шопов трябва да понесе строго наказание. Едно от тях е предстоящото му уволнение от системата на МВР.

„Той беше като обезумял. Одраска ме по гърба, за което си имам и медицинско. Наистина съжалявам за инцидента, поднасям извинения на родителите на това дете за стреса, който сме им причинили, но не е това начинът и отношението на младите хора към по-възрастните. И само искам да им кажа, че моята майка ме е отгледала сама, тя е с два инсулта и никой няма право да говори такива работи за нея“, заяви пред бтв Борис Шопов. Родителите на Кирил Златарски, които са уважавани в Дупница, са категорични, че е недопустимо така да пребият детето им. Ще искат делото да се гледа в друг съд, тъй като съпругата на Шопов работи в благоевградския.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене