Община Разлог отбеляза 137 години от Съединението

Община Разлог отбеляза 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия с тържествена програма и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Днес на площад „Преображение“ ученици от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ припомниха част от историята на едни от най-съдбовните дни за България. Директорката на Исторически музей- Разлог Христина Манова произнесе кратко слово за събитията от 1885 година, спомняйки за подвига и делото на храбрите дейци от Разложкия край.

Под съпровода на духов оркестър към Народно читалище „15 септември 1903- 1909 г.“- гр. Разлог, венци и цветя в знак на почит поднесоха г-н Иван Гюров – зам.-кмет на Община Разлог, г-жа Христина Манова, г-жа Кулина- секретар на Народно читалище „15 септември 1903- 1909 г.“, г-жа Панева – директор на Център за обществена подкрепа, Анелия Гергинина- директор на Център за настаняване от семеен тип, директори на учебни заведения, представители на политически партии и признателни граждани.

В тържествената програма завърши с песента „Катерино моме“, в изпълнение на Живка Мазурова, възпитаничка на Народно читалище „15 септември 1903- 1909 г.“- Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене