Подробности около двойното убийство в Югозапада! Кое превърна в убиец Илия Априлов?

Как се стигна до кървавата драма, потресла Благоевград?!

24-годишният, арестуван за убийството на родителите си в Благоевград, е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“.  Възпитаник на икономическата гимназия в областния град, Илия Априлов, е сред познатите и запалени фитнес маниаци в града.

При разпитите се държи нормално, признава ,че е откраднал бус ,но не си спомня минутите, в които е извършил убийството, разтърсило града. Както писахме, мъж и жена бяха открити мъртви в апартамент на 4-тия етаж, в блок 4 на ж. к Ален мак. Труповете с рани по главите били намерени в една от стаите, докато огнеборците гасили пожара, заради който били извикани на адрес.

Убиецът драснал клечката на жилището и избягал. Предполага се, че ги е удрял с тесла. Откраднал бус и потеглил в неизвестна посока. Направил ПТП и бил задържан, това е полицейската информация по случая.

Илия си припомня какво е правил през целия ден, но не помни минути на афект, в които е избил родителите си. Преди седмици баща му получил инфаркт и той се грижил за него. Вчера бил спокоен ден, ходил за лекарства на баща си, помагал на майка си, помни че е откраднал кола, тъй като тяхната „Мазда “ е заключена в гаража, но по време на първоначалния разпит не е казал нищо около убийството, как и защо го е направил .

Няма данни да е психично болен, но предстоят сериозни експертизи за душевното му състояние. Знае се, че е употребявал протеини за здраво тяло. Какво са съдържали те ще проверяват експерти. Вманиачен бил да има едро и мускулесто тяло и така и изглеждал -хубаво и здраво момче.

Страхувал се от Ковид и не излизал никъде освен да плува и ходи на фитнес. Във ФБ страницата си преди време Априлов споделил пост за анаболите. Предполага се, че употребата на подобни стимуланти са нанесли вреди на психичното му състояние ,отключвайки психично заболяване , но никой от съседите му не казва, че е имал психичен проблем. Казват, че е добро и кротко момче

Полицаи твърдят, че Илия се държал така, сякаш не знае какво се е случило с родителите му, помни как е протекъл денят му, но не знае, че майка му и баща му са мъртви. Дали има психично заболяване ще установяват психиатрите. Разпитите продължават.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене