Четвъртата ковидна вълна настъпва, в Пиринско 3-ма новозаразени са приети в болница

Четвъртата ковидна вълна започна да настъпва в Пиринско. Тя предстои да се разгърне в края на август и началото на септември, прогнозира д-р Цветанка Ивановаот микробиологичната болнична лаборатория. Трима нови пациенти с доказана корона инфекция са постъпили във вторник в благоевградската болница. В инфекциозното отделение се лекуват 13 пациенти, хоспитализирани с Ковид-19 има и в болница ПУЛС и общинската болница за белодробни заболявания. Нови два случая на коронавирус са установени в микробиологичната лаборатория на МБАЛ – Благоевград.

„Започва да преобладава „Делта” вариантът на Ковид-19. Симптомите при него са висока температура, болки в гърлото, главоболие и хрема. Повечето от хората идват на изследвания, след като поддържат температура между 38-39 градуса повече от 3 дни и тогава се усещат, че нещо не е наред”, заяви д-р Цветанка Иванова.

Засега категорично доказаните случаи на „Делта” варианта в Благоевград са 4, но преди 10 дни д-р Иванова е изпратила нови 6 съмнителни проби за секвениране в Националния център по заразни и паразитни болести.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене