Иванка Куртова (Буйнова) спаси децата на санданското село Дамяница

_thumb

В с. Дамяница сякаш изборите вече са минали и хората са избрали кой да им решава проблемите през следващия мандат. Това е така защото кметът Атанас Ангелов е абдикирал напълно от задълженията си, но за сметка на това пък хората се обръщат за помощ все по-често към Иванка Куртова. Наш репортер видя на място как тя се справя неразрешим за кмета Ангелов проблем- месеци наред не е поправена , оставена без капак дълбока шахта, която може да коства човешки живот. Според жителите на селото кметът Атанас Ангелов заявил : Пазете си децата – капаци нема.”

Загрижени граждани се свързали с г-жа Иванка Куртова, официално обявена за кандидат кмет на селото от ПП РЗС и за други опасни нередности. Леля Данче и леля Светла, две жени, които живеят там постоянно се обърнали към нея за необезопасен дукер, който се използва за напояване в края на с. Дамяница, в непосредствена близост до къщите. „Беше много опасно защото децата непрекъснато ходят да се къпят в кладенчето.” – споделят двете жени.

И така, вече проблем няма.

Г-жа Куртова (по баща Буйнова) допълни: “Въпреки гражданските сигнали се работи на принципа “първо трагедията – после мерки”. Аз не приемам това.”

Хората я възприемат като силна, инициативна, смела и изцяло предана на идеята Дамяница да бъде село с обновена детска градина, с чисти и реконструирани улици и тротоари, с уютен и сигурен детски кът.

Когато гражданите посочват проблемите и се доверяват на правилните хора, които поемат обществена отговорност на дела, резултатите идват.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене