Янев: Това, което наблюдаваме, води до неустойчивост и непредвидимост

„За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно депутатите да имат предвид хората, които са ги избрали – какви са техните желания и виждания. А именно, за предвидимост и адекватност в ситуацията”, заяви служебният премиер Янев по повод актуалната политическа ситуация.

„Наблюдаваме ситуация, която е труднопрогнозируема. Притесненията са, че динамиката и процесите могат да се отразят негативно върху политическата среда в страната. Те предизвикват и известни притеснения по отношение на стабилността в България“ обясни премиерът Стефан Янев още преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

„Всичко това, което наблюдаваме, води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда”, категоричен е министър-председателят.

Той отправи призив към депутатите да намерят време, за да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета, както по отношение на държавния бюджет, така и по отношение на бюджета на НЗОК и този на Националното обществено осигуряване. Без такава актуализация, през следващите месеци до края на годината и в условията на задаваща се здравна криза, ще бъде особено трудно да се полагат мерките, които са необходими за бизнеса и за гражданите, разясни премиерът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене