Бонуси за изборите! Новият кмет Илко Стоянов спря поредна заповед от предишното ръководство

Новият кмет Илко Стоянов спря поредна заповед от предишното ръководство. Нареждането е свързано с раздаването на ДМС /допълнително материално стимулиране/, отнасящо се за  целия състав на Община Благоевград. Адвокат Стоянов и Борис Механджийски се базираха на това, че законът не е бил спазен при определянето на тези допълнителни възнаграждения и затова ги спират.

Въпреки това новото ръководство търси най-подходящия вариант служителите да получат  ДМС.

Ето какво каза кметът Илко Стоянов: „ Първата стъпка ще е извършването на оценка на работата на всеки един, който работи в Община Благоевград. „Липсва ясен критерии, защо са раздадени тези пари. ДМС-то трябва да отива най-напред при хората с по-ниски заплати. Ще има и за тези, които са на ръководни постове, но с приоритет трябва да са първите“.

Според Стоянов сумите са определени без никаква преценка особено що се касае за извънредния труд около изборите.

Предвидените суми на част от предишното ръководство са фрапантни.  Така например бившият секретар на Община Благоевград Мария Захова е трябвало да получи 9900 лв. Зам.-кметовете  Венелин Трошанов и  Пролет Трифонова са били предвидени по 6800  лева.

Сумите са базирани на ДМС, както и възнаграждение за положен извънреден труд по време на изборите.

Другите двама зам. кметове Ясен Попвасилев и Любен Милев съответно 4500 лв. и 3800 лв.

Борис Механджийски добави, че са направили справка на база възнагражденията получени на миналите избори през 2019 година и разликата в сумите е фрапантна от 4 до 8 пъти. На следващата пресконференция ще бъдат дадени точните суми.

Финансовият специалист допълни още защо заповедта не е законна: Първо няма ясна финансова обосновка, откъде ще бъдат взети парите, които са предвидени да се раздават

Второ няма направена оценка на служителите, за които е била разписана по една допълнителна работа заплата./тв дартс/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене