Скандална конференция на БСП-Сандански: А. Ризов победи А. Тотев с 9 гласа, кметът бесен напуснал червената сбирка под носа на Вигенин и Е. Костадинов

_thumb

Скандална ситуация се разиграла днес на общинската конференция на БСП в Сандански под носа на присъстващите- бившият депутат и лидер Емил Костадинов и депутата Кр. Вигенин. В избора на червените дали да подкрепят Тотев изцяло, или да издигнат собствен кандидат за кмет, номинираният им водач ,лидерът на БСП А. Ризов победи сегашния кмет с 9 гласа.

20 от присъстващите подкрепили кандидатурата за кмет на Ризов и 11 били зад Тотев. Това вбесило сегашният кмет на Сандански Андон Тотев, който на тръгване видимо показал недоволството си. При опита на Вигенин да го утеши, че БСП на балотажа ще го подкрепи, градоначалникът заявил,че най-вероятно до балотаж няма да се стигне, научи struma.com. Така за пореден път крамолите и неразбориите в БСП доведоха до скандален резултат.

В крайна сметка Ризов ще е кандидатът на БСП за кмет на курортния град. Картината на предизборната битка е почти изсветлена. Кандидатите са на ПП ГЕРБ Кирил Котев, Андон Тотев, на БСП Ризов, не е ясно все още кой ще е кандидатът на РЗС и кой ще извади в последния момент лидерът им Яне Янев. Според запознати, основната битка ще е между Котев и Тотев и човекът на Яни Янев. Младият и надежден Котев е силно амбициран и надъхан за победа още на първи тур. Трябва да му се признае, че е въздържан и силно диалогичен, харизматичен и както се оказва подготвен за проблемите на санданчани.

Кметът Тотев е окопан със свои хора, с които побеждаваше на поредица от избори, обаче вече е на 71 и се предполага, че не може да отговори на хъса, с който ще му тръгнат младите претенденти. Все пак е време за промяна в град като Сандански. Нахъсани са и хората на РЗС, които почти ежедневно демонстрират активност, удряйки опонентите си по кокалчетата по болезнени теми свързани с града. Както бе апатичен Сандански се пробужда за предизборните битки. Предстои да видим.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене