Богдан Боцев в Гоце Делчев: Приоритет е развитието на дребния и среден бизнес

Изявление на Богдан Боцев, кандидат за народен представител от „БСП за България“ с бюлетина номер 4 и преференция 105
Като социална и лява партия, основните приоритети на БСП са свързани със социалната политика, образованието, здравеопазването и културата.
За да има средства за тези сектори, трябва да има силно развита и работеща икономика.
За съжаление в последните 10 години тенденцията в България е в обратна посока – чуждестранните инвестиции в страната са намалели над 10 пъти, като дори българският бизнес изнася своите средства и капитали в чужбина.
Според мен причините за това не са високи данъци или осигуровки, а нестабилността в държавата ни в последните години, ширещата се корупция, административната тежест и натискът върху фирмите. В нашите приоритети по отношение на бизнеса е да създадем среда, в която да се развива дребния и среден бизнес, който да бъде гръбнакът на икономиката.
Ако това стане, работещите хора ще получават по-големи доходи, от там ще има повече приходи в бюджета, за да може да има средства и за останалите сектори.
Това казах днес по време на среща с дейци на културата и изкуството в гр. Гоце Делчев. С всички тях се познаваме добре, но винаги е важно да си поговорим конкретно и сериозно за промените, които трябва да настъпят в областта на културата.
В управленската програма на БСП е залегнало увеличение на средствата, които да бъдат заделяни от бюджета за всички сфери на културата. С тези средства ще може да се обнови базата, да се ремонтират културните институции, но така също да се увеличат заплатите на хората, които работят в сферата на културата, защото наистина те получават едни от най-ниските заплати в България.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене