Младият дрифтаджия Кристиян от Борово се вряза с бясна скорост в Урумовия магазин в град Гоце Делчев! СНИМКИ

Автомобил влетя в магазин за плодове и зеленчуци в Гоце Делчев. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и е изгубил контрол над колата, писаха всички местни медии.

Топ Преса разбра подробности по инцидента, който за щастие не произведе жертви. Днес следобед около 15 часа, младият Кристиян Борисов, който по информация на МВР живее в гоцеделчевското село Борово, се врязва с бясна скорост в един от най – хитовите магазини на улица „Дунав“ в Гоце Делчев – магазинът „Урумов“, който се намира срещу сградата на бившето ТПК „Атанас Тешовски“.

Пред МВР Борисов, който се отървал с уплах и леки наранявания заявил че му прилошало. Въпреки че живее в Бърово, дал адрес за връзка с него на улица „Завоят на Черна“ в град Гоце Делчев.

От полицията в града информираха Топ Преса, че Борисов често участва в улични дрифтове с автомобили.

Друфт това е техника на шофиране, при която шофьорът преднамерено извежда дадено превозно средство (най-често автомобил) извън контрол чрез „презавиване“, така довеждайки до загуба сцеплението на задните гуми. По време на дрифт движението на автомобила е напречно на завоя, осъществено под влиянието на тежестта му и инерционния момент.

Успешният дрифт се характеризира със задържането на задните гуми на автомобила възможно най-дълго, докато в същото време страничното приплъзване се придържа към максимален „слип“ (англ. „slip“ – хлъзгам, нося сеъгъл. Необходимо е поддържането на висока и постоянна скорост, както и шофиране с повишено внимание, тъй като дори малка грешка, например подаването на повече газ, би могла да доведе до неуспешен опит и в някои случаи – неблагоприятни ситуации. Дали в случая става въпрос за подобна ситуация или инцидент след прилошаване – разследващите органи трябва да установят.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене