Край на картела на горива в град Гоце Делчев стъпи ли в района държавна бензиностанция!

Жителите на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча тръпнат в очикване в района да стъпи нова държавна бензиностанция. Причината е надеждата, че съществуващият картел на пазара с горива в района, който държи изсуствено високите цени на бензина и дизела от Банско надолу ще бъде разбит. 

На извънредно дистанционно заседание в понеделник Министерският съвет прие законопроект за промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси. Те предвиждат създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, което да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

„Държавната петролна компания“ ще управлява настоящите петролни бази и ще изгради нови бази и бензиностанции. Поставената цел е да се „подобри конкуренцията на пазара на горива“.

Местните потребители на горива, са на мнение че щом в района има бензиностанция, която да продава горивата на реална цена то другите търговци ще бъдат принудени да сквалят цените, защото аргументите им, че липсата на евтин транспорт е причината за скъпите цени на горивата в неврокопско ще рухнат. Ще лъсне на бял свят истината, че цените в района са се държали изкусствено с цел по голяма печалба на търговците.

Топ Преса припомня, че в Гоце Делчев от доста време има напрежение от страна на потребителите за високите цени на горивата. Проведоха се и доста протести, но местните играчи в тайния картел, стояха острани и се подсмихваха. Дано в случая да излезе права приказката, за този който се смее последен…

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене