ОбС Гоце Делчев освободи управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Владислав Улевинов

ОбС Гоце Делчев освободи управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Владислав Улевинов, новият временен управител е досегашният шеф на „Медицински центъл-1 „ Петър Георгиев Филидев

С 19 гласа „ за“, трима не гласували поради конфликт на интереси и 7 „ против“ от поста уравител на МБАЛ Иван Скендеров бе освободен  д-р Владислав Улевинов. Против освобождаването на медицинския управите гласува цялата група общински съветници от ДПС. В знак на несъгласия  председателят на групата на ДПС Сайди Чолак обяви, че оттегля двамата си членове от здравната комисия в ОБС и че настояват заместник кмета Саид Иброш от ДПС да бъде освободен от отговорностите в ресора му относно МБАЛ Иван Скендеров.

Общинските съветници от ОбС Гоце Делчев, днес избраха и временно изълняващ длъжността уравител на МБАЛ „Иван Скендеров до провеждане на конкурс. Новият временен  управител е  д-р Петър Георгиев Филидев досегашен шеф на „Медицински център-1“ или така наречената поликлиника.

Съветниците днес гласуваха и временен управител на „Медицински център- 1“, който да замести избраният за уравител д-р Филидев и това е уважаваният доктор Михаил Маникатов. Така обобщено от длъжност днес бе освободен управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Улевинов, за временен управител до провеждането на конкурс бе назначен д-р Петър Филидев,  досега шеф на „Медицински център-1“  като неговото място с поименно гласуване  на общинските съветници  с 21 гласа „за“ и 7 „въздържали се“, временен управител на Медицинския център стана д-р Михаил Маникатов.

Така приключи сагата „Улевинов“ в Гоце Делчев. Лекарите подали оставка се връщат на работните си места, като се очаква напрежението в болничното заведение да спадне и всички да започнат спокойно да изпълняват задълженията си,  призвани да се грижат за здравето на жителите на четирите общини. Преди днешните гласувания в ОбС Гоце Делчев, кмета на общината Врадимир Москов представи доклад  относно проведените срещи в предходната седмица от назначената комисия от общински съветници, която се срещна и разговаря както с напускащите лекари, така и с освободеният вече управител Улевинов.

Да подължат реформите в болницата „Иван Скендеров“ да продължат и усилията на ръководството за стопяване на големият болничен дълг,  както и да се търсят и нови специалисти с каквито гоцеделчевската болница не разполага, бе препоръката на комисията, която даде на новият макар и временен управител д-р Петър Филидев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене