Агнешка супа с лапад – агнешки борш

Необходими съставки:

агнешко
500 грама
лапад
250 грама
краве масло
125 грама
пресен лук
1 връзка
моркови
2 броя
целина
30 грама
картофи
2 броя
яйца
2 броя
заквасена сметана
4 супени лъжици
брашно
1 супена лъжица

Рецептата:

През пролетните месеци, когато лападът е свеж и е в изобилие, а агнешкото месо е прясно и вкусно, агнешката супа с лапад е една много интересна и различна идея затова, как да приготвим агнешко месо. Агнешката супа с лапад е с много плътен и богат вкус, много засищаща и представлява един по-различен поглед на тема “агнешка супа”. Агнешката супа с лапад би могла да бъде и чудесно допълнение към празничната трапеза на Великден, тъй като всички съставки са типични за сезона и празничното меню.

  1. Първата стъпка от рецептата за агнешка супа с лапад – агнешки борш е подготовката на продуктите. Измивате месото и го режете на парчета, почиствате и измийте и зеленчуците, след което ги нарязвате – лука на ситно, а морковите, целината и картофите на по-едри парчета. Лападът измийте и нарежете на ивици. Заливате месото с два литра студена вода и го слагате да ври. След като водата заври го посолете с 1 чаена лъжица сол, добавете и нарязания на ситно лук.
  2. В тиган разтопете кравето масло и добавете брашното. Запържете го за около 1-2 минути, като разбърквате непрекъснато. Изсипете в него нарязаните моркови и целина и отново разбъркайте. Оттеглете тигана от котлона и добавете 1-2 черпака от бульона в който ври агнешкото месо, разбъркайте докато сместа се разреди и я изсипете в тенджерата.
  3. След което добавете нарязания на ситно спанак и нарязаните на кубчета картофи и оставете агнешката супа да поври, докато картофите омекнат. Докато супа ври може да сварите и обелите и яйцата. Към готовата супа при сервиране добавете ½ или ¼ варено яйце и ½ супена лъжица заквасена сметана.

supichka.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене