Делян Пеевски дари 1000 бързи теста за село Паничерево

Депутатът Делян Пеевски е дарил 1000 бързи теста на жителите на село Паничерево, веднага след като стана ясно, че то ще бъде поставено под карантина.

„Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за адекватните мерки и реакция вчера, на мерките, за издадената заповед и карантинирането на селото. Искам да благодаря на ДПС и на Делян Пеевски за бързите кръвни тестове, с които да изследваме нашите съграждани“, заяви днес кметът на Община Гурково Марин Цонев.

Новината бе потвърдена и от депутата от ДПС Халил Летифов: „Благодаря и на премиера, на г-н Мутафчийски, както и на Младен Маринов за това, че реагираха на време и то с грижа за гражданите и че наистина създадоха добра организация. Благодаря и на г-н Делян Пеевски, който още във вчерашния ден дари 1 000 бързи теста за жителите на Паничерево“, заяви депутатът от ДПС Халил Летифов.

„Разговаряхме с РЗИ, трябва да се осигурят медицински лица, които да осъществяват тестването. Надяваме си днес това да се случи“, посочи още той.

Припомняме, 58-годишен жител на село Паничерево от ромски произход на 11.04.2020 г. вечерта бил транспортиран в Клиника по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, с изявени симптоми на коронавирусна инфекция и множество съпътстващи заболявания. Същият бил приет за активно лечение и след извършени изследвания е доказано заболяване COVID-19.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене