Бойко Борисов по време на инспекцията си на тунел Железница: Искам сега да спасим българите и да са живи и здрави

Вижте как работят като пчелички. По-леко да минава карантината. Виждате колко сме напреднали и колко бързо става всичко. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си на тунел Железница.

„Едно е да видиш, друго е да ти кажат, а трето и четвърто да го направят. Ако е било лесно, да са го направили други. Тази магистрала трябва да бъде готова за олимпиадата в Гърция, помните ли?“, запита той.

„Просто трябва да се спазва заповедта на министъра. Тя е на базата на подаденото от щаба и от най-добрите експерти. Нищо по-добро в света не е приложил никой“, каза Борисов.

„Точно тези, които се правеха на бабаити и обясняваха „леко грипче, едно грипче“, а сега слагат хиляди трупове по найлонови чували и няма къде да ги погребат. Господ е с нас, нека така да минем“, каза той.

„Вярвам, че до няколко месеца ще има лекарство и ваксина. Ще започвам и свършвам с едно – спасихме се от мигрантската криза. Искам сега да спасим българите и да са живи и здрави. Аз нося отговорност, задачата ми е да ви опазя живи, разбирайте ме както искате“, отсече пред журналисти той.

„В момента светът е болен от коронавируса. Всеки ден и аз преди питах доктора – кога ще хвърля патерицата, за да ходя, а той ми казваше – 31-ия ден. Тези държави, които ми даваха за пример – Сингапур и други подобни, за един ден имат случаи колкото България за целия период“, каза Борисов.

„Един избягал в цялата държава и те го хванаха веднага. Не трябва след един инцидент само за това да говорим. Лично Ангел съм го пратил там на място“, отсече Борисов.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене