Въпреки дъждът, всички учебни заведения в Гоце Делчев празнуваха днес денят на българската писменост

Лошото време не попречи на празничното настроение днес в денят на българската култура и славянската писменост в Гоце Делчев. Трите средни и трите основни училища и всички детски заведения, проведоха традиционните си церемонии по повод 24-ти май. С особена празничност и смесено настроение бяха церемониите в трите гимназии, където абитуриентите предадоха училищните знамена на випускът след тях.

Със затрогващ сантимент зрелостниците се разделиха с училището целувайки училищното знаме. С прегръдки, целувки и сълзи на очите, абитуриентите се сбогуваха с любимите си класни ръководители и учители. Въпреки официално отложеното шествие на зрелостниците по главната улица, абитуриентите от трите гимназии не се поколебаха да дефилират. Официалните гости също се присъединиха към тях.

„За мене е вълнуващо и радостно, за поредна година да сме всички заедно на този светъл ден, макар и дъждовен, но духовната радост не се помрачава от външни обстоятелства защото тя извира от смисъла на това което празнуваме днес“, каза н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим, на общоградското тържество в Домът ма културата.

При особена тържественост, кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов връчи специални грамоти и плакети на всички ученици, учители и културни дейци постигнали забележителни успехи на национално и международно ниво допринесли за вдигането авторитета на община Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене