Димитър Бешев: Фитнесът е неблагодарен спорт, но си заслужава!

LicaOtIugozapada

Лица От Югозапада

D.Beshev

Представи се на нашите читатели
– Казвам се Димитър Бешев, на 24 години от Благоевград. Завършил съм СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“. Руски и английски език с информатика. Като мога да кажа, че и с двата езика се справям доста добре. Писмено и устно… С компютрите също се справям, но моята страст си е фитнеса. Доста време вече работя, като охрана в охранителна фирма и като частна охрана на ВИП персони. Но с течение на времето осъзнах, че риска е прекалено голям и се отказах. Сега съм собственик на Фитнес зала, която аз и един мои приятел взехме под наем и се опитваме да го разработваме. За сега нещата вървят добре, имаме си редовни посетители. Прави ми впечатление, че все повече жени започват да полагат грижи за телата си. Помня на времето в залата бяхме само мъже, сега нещата са коренно различни.

Кога се зароди твоя интерес към бодибилдинга?
– От почти шест години, но от четири години съм на специални режими хранене, спане, трениране, почивка. Трудно е и отнема доста време и средства, но когато човек вижда резултата в огледалото тогава осъзнава, че всички лишения, тренировки и пари са си заслужавали.

Смятал ли си колко пари даваш на месец за храна, добавки и тренировки?
– Ами за тренировки вече пари не давам, защото съм собственик на фитнес, но за храна и добавки, там нещата вече са по- сериозни. Поради факта, че за един сериозно трениращ човек трябват сериозни количества храни. Добавките също са доста скъпи и в крайна сметка един месец ми излиза горе-долу към 700-800 лв.

Участвал ли си в състезания по културизъм?
– Да, участвал съм с мой приятели в Гърция, но там много не одобряват чужденците, и то по специално българите. Още, като ни видяха бяхме заподозрени и поискаха допинг проба и се върнахме без участие.

Ааа, вие сте използвали забранени неща, така ли?
– Да, ползваме… то в този вид спорт всички ползват, макар рядко да си го признават. Всички се примиряват, в името на това да изглеждат добре и почват да взимат по нещо… Но тук искам да отбележа, че тези забранените неща не са по вредни от алкохола и цигарите. Не ме разбирайте погрешно, аз не съветвам никой да започва да взима каквото и да било. Когато човек ползва сигурни медикаменти с доказан произход и внимава за дозите няма никаква опасност. Страшното е когато човек, особено по младите взимат евтини неща с недоказан произход и поради факта, че те нямат търпение да направят хубава фигура взимат по повече дози и за това сърцето им не издържа… Това е много жалко. В залата бързи резултати няма, то за това се ходи с месеци с години…
Фитнеса е доста неблагодарен спорт, защото например тренираш четири години правиш супер тяло и зимата те тръшва една настинка и спираш тренировки за два месеца и тялото ти отива на кино.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

D.Beshev-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене