РАЗЛЕПИХА СЪОБЩЕНИЕ ПРЕД СГРАДАТА НА ОД НА МВР! Издирват ексшефа на полицията

Бившият директор на пернишката полиция ст. комисар Валентин Бучински не е открит на посочени от него адреси, за да му бъдат връчени заповедите за наложени наказания – дисциплинарно уволнение и отнемане на отличия на МВР. Това наложило от отдел „Човешки ресурси“ да разлепят съобщение пред сградата на ОД на МВР, придружено от протокол за публично оповестяване. От него става ясно, че бившият директор на пернишката полиция не е бил открит, за да му бъдат връчени заповедите.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от служебното правителство старши комисар Бучински бе уволнен дисциплинарно за извършено тежко дисциплинарно нарушение от ЗМВР.

Както „Струма” писа, ст. комисар Бучински бе отстранен временно в края на февруари и започна дисциплинарна проверка срещу него след подадени сигнали във вътрешното ведомство за грубо отношение към подчинените. За времето, в което бе директор на пернишката дирекция, е наказал над 40 служители, като повече от 90% от наказанията са паднали в съда.

След отстраняването му от длъжност ст. комисар Валентин Бучински демонстративно остави отличията си, получени през годините като служител на МВР, пред сградата на министерството. Той обвини ръководството на министерството в политически реваншизъм и изрази негодувание, че е отстранен от длъжност, докато е в болничен отпуск.

С разлепеното вчера пред сградата на полицията съобщение бившият директор в Перник се счита, че е уведомен и в срок от 14 дни трябва да се яви, за да получи заповедта си лично срещу подпис. От протокола става ясно, че при неявяване в упоменатия срок документите ще се считат за редовно връчени.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене