Две ЮЗУ студентки с награда “Спортен Икар”

Възпитаничките на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград Ивет Лалова и Елица Янкова получиха днес поредните си награди в областта на спорта. Това се случи по време на церемонията по връчването на годишните награди на Фондация „Български спорт“ за значими спортни постижения през отминалите 12 месеца, „Спортен Икар“.

В категорията “Достойно представяне” бе отличена състезателката по борба Елица Янкова – носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016. Варненката е първи курс в специалност Спорт на ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград. В дебюта си на олимпийските игри Елица Янкова показа характер, като постигна три победи по пътя към полуфинала, където загуби с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан, но заслужи бронзов медал от Олимпиадата в Рио.

Успех на олимпийските игри постигна и другата спортистка, с диплома бакалавър по „Международни отношения“ от Югозападния университет „Неофит Рилски” Ивет Лалова. Българската спринтьорка зае осмото място във финала на 200 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя завърши за 22.69 сек. Тя бе отличена в категорията “Шампионско дълголетие”. Големият победител за 2016-а е лекоатлетката Мирела Демирева, която спечели сребърен медал в скока на височина на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене