В мач с пет гола „Велбъжд“ отстъпи у дома на третия в класирането „Сливнишки герой“ с 2:3

Кюстендилци показаха характер, но умората и индивидуални грешки в отбрана ги лишиха от точката

„Велбъжд“ загуби като домакин с 2:3 от „Сливнишки герой“ в среща от 24-тия кръг на „В“ югозападната футболна група. Двубоят бе наситен с много положения и цели 5 гола.

Гостите от Сливница имаха превъзходство в по-голямата част от мача и логично си тръгнаха с 3 точки от стадион „Осогово“. Резултатът бе открит в 20-ата минута, когато Румен Кереков бе изведен зад отбраната на домакините и с техничен удар прехвърли вратаря Кирилов за 0:1. Само три минути по-късно след индивидуална грешка на централния защитник Иво Велинов гостите стигнаха до второ попадение. Кюстендилецът в „Сливнишки герой“ Александър Александров-Аци подаде в наказателното поле към Светослав Диков, но ударът на нападателя бе избит от Кирилов. Топката попадна у Кереков, който се разписа за втори път.

Само минута след това кюстендилци успяха да се върнат в мача. Виктор Анастасов проби отдясно, след което центрира в наказателното поле, където топката бе изчистена, но попадна у Адриян Бачовски, който със силен удар я вкара в левия ъгъл на вратата за 1:2.

В началните минути на второто полувреме футболистите на „Велбъжд“ упражниха натиск, който доведе до резултат в 55-ата минута. Тогава Адриян Бачовски центрира отдясно и за оставения непокрит в наказателното поле Михаел Кисьов не бе трудно от няколко метра да насочи топката във вратата за 2:2. В 62-рата минута след центрира от корнер Светослав Диков надскочи бранителите на домакините и с глава прати топката в далечния ъгъл на вратата за крайното 2:3.

„През първите 20 минути не приличахме на отбор. Заиграхме както трябва, след като получихме два гола. Успяхме да върнем един преди почивката, а през второто полувреме показахме характер и дори стигнахме до равенството. След това обаче отново получихме гол и не можахме да реагираме на по-свежите футболисти на противника. Отдавам загубата на умората в отбора, откъдето дойдоха и многото индивидуални грешки на бранителите“, коментира след мача наставникът на „Велбъжд“ Юлиян Кръстев.

Въпреки поражението кюстендилци запазиха 9-ото място в класирането, имайки актив от 25 точки. Отборът на „Сливнишки герой“ увеличи актива си на 48 точки и също запази третото място в подреждането. В следващия кръг „Велбъжд“ почива, а след това посреща последния в класирането „Балкан“ (Варвара).

viara-online.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене