СКАНДАЛ / Гърмен скочи срещу Минка Капитанова заради непристойни действия!

Днес, 15 декември 2016 г., кметът на община Гърмен, Минка Капитанова, безцеремонно се подигра с християнските традиции на хората в с. Гърмен, като забрани да поставят и украсят Коледна елха на традиционното място на площада в селото. Това бе извършено лично от нея с обвинение за нарушаване на обществения ред с извършване на непристойни действия и разпореждане за издаване на актове от полицията на групата членове на Сдружението, които подготвяха Коледната елха.
С това си действие, кметът грубо и безцеремонно дискриминира хора на етническа и религиозна основа, за което ще бъде подведена под отговорност.

Формалната липса на разрешение не би представлявала пречка за поставянето на традиционна елха, като се вземе предвид пълното нежелание на кмета да общува с хора от Гърмен. Още по-малко може да бъде и основание за забрана. Защото вместо съпричастност или поне уважение към традициите, се вижда озлобление и ненавист от страна на кмета.

И така, можем да се поздравим с поредното падение на общинската власт и вероятно първите в новата история административни наказания за поставяне на Коледно дърво! Да ни е честито!

Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене