„Да пуснем корени в България“

МГЕРБ 1

снимки: Пресцентър ГЕРБ – Благоевград

„Да пуснем корени в България“ е една много позитивна инициатива на МГЕРБ от Благоевградска област, която се превърна в хубава традиция“, каза по време на посещението си в местността „Рупите“ заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

МГЕРБ 2

Над 200 младежи се включиха в шестото издание на интересната инициатива. Гости на събитието бяха Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, народният представител и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева и депутатът на ГЕРБ от Петрич Митко Захов.

МГЕРБ 3

„Днес инициативата е с двойна символика, защото младите хора с нея казват, че искат да останат в Бълария и тъй като засадихме 28 дръвчета за всяка една държава член на ЕС, даваме много ясно послание за силна и обединена Европа и това, което е привилегия за България е, че е част от това голямо европейско семейство“, каза още Цветан Цветанов.

МГЕРБ 4

Според него всички млади хора трябва да работят за тази европейска перспектива и всички политици трябва да отстояват тези принципи, тези ценности, защото „обединена Европа гарантира мира, защото обединена Европа гарантира просперитет“.

МГЕРБ 5

„Обединена Европа дава своята солидарност за развитието на България по оперативните европейски програми и обединена Европа е нещото, което всички ние сме мечтали в продължение на 30-40 години. Това вече е факт. За голямо съжаление обаче частични разочарования от управления, които водят изместване на центъра на тази европейска перспектива, но точно заради това с тези млади хора се надяваме, че ще дадат своята енергия, за да можем действително да отстояваме тези принципи“, коментира заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

„В началото инициативата „Да пуснем корени в България“ беше много семпла, тя беше инициатива само на благоевградската структура и тук бяха основни домакини петричката организация, но сега има хора и от Кърджали, от Кюстендил, Перник и София, което дава една възможност на младите хора за много приятни спомени, създават приятелства. Пример са Калин Каменов и Мария. Те се запознаха тук преди четири години. Миналата година станаха прекрасно семейство и, разбира се, надяваме се, че всички останали млади хора, създавайки своите семейства в България, ще работят за просперитета на страната ни“, каза Цветанов.

По повод предстоящата предизборна кампания Цветанов коментира, че иска дебатът да е цивилизован, но вероятно и сега, както и последните избори, няма да има дебат, няма да има политики, идеи.

„Искам  да говорим за възможностите, които дава Европа, за това, че всеки един от нас е важно да отиде и да упражни конституционното си право да гласува, защото така ще се противодейства  на схемите за купуване на гласове, по този начин няма да оставиш случайността да определя бъдещето. Искаме да имаме действително сблъсък на идеи и да се покаже дали ЕНП, която е най-голямата парламентарно представена партия в Европейския парламент, е по-достойната. Трябва да изберем 751 евродепутати, България има честта да има своите 17 депутати, разбира се, че досега ЕНП формираше водещата роля за политиката в ЕС и това искаме да продължи“, коментира още Цветан Цветанов.

„От последните 25 години системно се работи за изграждане на капацитета на полицейските служители всистемата на МВР, както и техните качества. Идеята на сегашните управляващи е да се търси политически реваншизъм, но не и професионалния критерий, а това само по себе си води до освобождаването на много професионалисти от системата на МВР и може би затова и тези ситуации, които се разиграха в Лясковец доведоха точно до такъв фатален край“, заяви пред журналисти Цветанов.

По повод днешния празничен ден младежите от Благоевградска подариха на Цветан Цветанов за именния му ден оригинален подарък – колаж със снимки с негово участие в младежки инициативи.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене