СТРАШЕН ЕКШЪН В ЖК „СТРУМСКО”! Благоевградчанин хвана за косата съквартирантка на тъщата му, свали я на земята и й потроши ребрата

62-годишен благоевградчанин, раздавал юмручно правосъдие, бе осъден на 2 години условно. Андон Червенков бе признат за виновен за причиняване на средна телесна повреда на Милена Коларска, която била със счупени ребра от побоя. Екшънът се разиграл в кв. „Струмско“. Вечерта Андон Червенков поканил на гости колегата си Боян Боев и майката на жената, с която живеел на семейни начала – Мариола Манова. Тя ги помолила да отидат до квартирата, която ползвала доскоро, за да си вземе багажа, тъй като била влошила отношенията си с хазяйката. Опитите й да си прибере вещите се оказали безуспешни, най-вече заради съквартирантката й Милена Коларска.

Около 22 часа тримата били пред вратата на апартамента и когато позвънили, им отворил Иван Чакъров, който се представил като приятел на Милена Коларска. Той пуснал и тримата да влязат в жилището, като Андон Червенков веднага им се развикал и попитал защо пречат на тъщата му. Кавгаджията не дочакал отговор и забил един юмрук в лицето на Иван Чакъров, който паднал. След това се насочил към Милена Коларска, хванал я за косата и започнал да я удря. Жената също паднала на земята и той продължил да я рита с крака по тялото. Приятелят му Боян Боев се опитал да го възпре, но не успял. Андон сам спрял, след като видял, че жената лежи на пода и не може да стане.

В резултат на побоя тя е приета в хирургичното отделение на болницата с 4 счупени ребра, което причинило затруднение на дишането й за няколко месеца. Андон Червенков е обвинен за причиняване на средна телесна повреда и е изправен на подсъдимата скамейка. Съдия Екатерина Николова го осъди на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати 8000 лв. обезщетение на Милена Коларска.

Присъдата подлежи на обжалване.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене