Сводникът Марто Дебелия в съда! Майка му нарежда: Тия к… ви му съсипаха живота, толкова е наивен и добър, използваха го, невинен е

Заради заболяване на един от членовете на съдебния състав отложиха делото, призоваха нови свидетели

Популярният благоевградски сводник Мартин Филипов – Дебелия влезе днес за пореден път в съдебна зала по делото за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, заведено след сигнали на момичета, които той е принуждавал да проституират. Днес делото бе отложено поради болест на един от членовете на съдебния състав и бе насрочено за 14 юни.

Филипов пристигна в съда с полицейски конвой, облечен с крещяща шарена риза, тип Хавай, понадебелял въпреки страданието, което описваше зад килиите преди време. Посрещна го майка му, която още като го видя, взе да нарежда „Тия к.. ви му съсипаха живота, те си искат некои неща, той им е виновен, използваха го, наивен е и е добър“, редеше жената пред залата.

Съдът определи новата дата за процеса и съобщи, че ще бъдат призовани още трима свидетели -полицаи и още някои момичета. Припомняме, че Дебелия бе арестуван по време на „работа“ в един от благоевградските хотели, арестът бе планиран, тъй като дни преди това в полицията са постъпили жалби от проститутки, които освен Мартин Дебелия, съобщиха, че и двама благоевградски полицаи са в „кюпа“, опънали чадър над сводника.

Бяха задържани и антимафиотът Петър Кънев и криминалиста Ст. Филипов, които уговаряли момичетата да оттеглят жалбите си срещу сводника, възползвайки се от служебното си положение. Сензационен бе арестът на Мартин, той цял ден седя под едно дърво в близост до хотела, да го видят всички, докато полицаите си свършат работата.

На първите заседания по случая верен негов страж бе жената, от която той има дете, действащата проститутка Гергина – Гери. Тя „разплака“ съда и всички в зала с обясненията си в любов към Мартин и заяви, че девойките с жалбите лъжат, измислят си и т. н. В последствие обаче родата на Мартин изгони Гери от къщата му и тя се обърна на 180 градуса. В момента Гери продължава да работи, но без сводника си. Мартин Филипов излежа и присъда във Франция за подобно престъпление.

В. Иванова/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене