Здравният министър проф. Ангелов посети в Пирогов съпругата и сина на починалия преди дни от КОВИД 19 д-р Муса Вакльов от Краище

“Министърът на здравеопазването днес на място се запозна с организацията на работата в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” в условия на COVID-19.

Проф. Ангелов пожела да влезе в COVID реанимацията, където в момента са съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с коронавируса, съобщава 24 часа. И двамата са лекари, с положителни проби за COVID-19 и в момента колегите в реанимация се борят за живота им.

„ Запознах министъра със състоянието им и лечението, което прилагаме. Полагаме всички усилия, за да помогнем на нашите пациенти”,написа във фейсбук шефът на “Пирогов” проф. Асен Балтов. Повече от три десетилетия д-р Муса Вакльов е лекувал хората в село Краище. Работел заедно със съпругата си.

Синът им е кардиолог в благоевградска болница. Въпреки че стриктно спазвал мерките за безопасност д-р Вакльов най-вероятно се е заразил, докато изпълнявал дълга си и лекувал болните от огнището в шивашкия цех в Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене