Помните ли магьосникът Димитър Бербатов?

Вчера се навършиха шест години от денят, в който Димитър Бербатов реализира пет гола за Манчестър Юнайтед при успеха със 7:1 над Блекбърн. Бербатов се разписа във 2-ата, 27-ата, 47-ата, 62-ата и 70-ата минута.

Българинът е един от петте футболисти, които са вкарвали по пет гола в един мач от Висшата лига. В последните часове в социалните мрежи редица фенове на „червените дяволи“ демонстрираха, че си спомнят за класата на Бербатов, публикувайки снимки и видеа от двубоя. Митко има още едно уникално постижение във Висшата лига на Англия. На 29 декември, но през 2007 година Димитър Бербатов отбеляза 4 гола в един мач. По това време българинът носеше екипа на Тотнъм и отбеляза попаденията при успеха на „шпорите“ с 6:4 срещу Рединг.

Българинът откри резултата в 7-ата минута, а следващите три гола реализира за двайсетина минути, между 62-ата и 83-ата. С тези постижения благоевградчанинът се нарежда между топреализаторите на Висшата лига и остава в историята на едно от най- силните първенство по футбол в света.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене