Гришо срещу Доналд Йънг днес на Централния корт в Торонто

Григор Димитров

Григор Димитров и Доналд Йънг трябваше да играят през миналата седмица, но вирусно заболяване спря българина от участие във Вашингтон. Ето, че само няколко дни по-късно, двамата все пак ще се срещнат, само че в двубой от втори кръг на Мастърса в Торонто, пише tenniskafe.com. Срещата между двамата е трета в програмата на Централния корт за днес и ще започне около 21:00-21:30 ч. българско време.

Гришо, като поставен под №7, почиваше на старта, а американецът се справи с Франк Данчевич, надигравайки го с 5-7 6-0 6-3. Това ще е пети мач помежду им, след като преди това на три пъти се срещнаха на АТР ниво и веднъж играха на чалънджър. Съперничеството им започва през 2010 г. в Хонолулу с успех за Йънг след 6-4 7-6(2), а на следващия сезон, този път на АТР турнира в Уинстън Салем, Григор печели след трисетова битка, приключила с тайбрек в третия сет.

През 2012 г. Доналд Йънг взима реванш по идентичен начин – отново три сета, отново тайбрек, само че този път в Мемфис, а резултатът е 7-6(4) 4-6 7-6(6) в полза на тъмнокожия американец. Няколко месеца по-късно идва ред на сблъсъка им от Ролан Гарос, където Гришо има проблеми само в първия сет, а в останалите два буквално отнесе Йънг – 7-6(3) 6-1 6-1. Накратко – към днешна дата представителят на САЩ е спечелил и двата им мача на американска земя и от общо 11 изиграни сета пет са завършили с тайбрек. Именно тайбрек реши изхода на победителя в три от четирите им предишни срещи, така че като нищо можем да станем свидетели на нова страхотна битка и драма до последната точка.

Доналд Йънг е на 25 години, в момента се намира под №50 в АТР ранглистата, а рекордът му е №38, постигнат през 2012 г. Наскоро бе в серия от четири поредни загуби, но през миналата седмица сложи край на тази негативна поредица, записвайки четири победи във Вашингтон, където на полуфиналите бе спрян от бъдещия шампион Милош Раонич.

Справи ли се с американеца, Гришо ще запише първа победа на канадския Мастърс след две отпадания още на старта (по веднъж в основната схема и квалификациите), а на осминафиналите би срещнал победителя от срещата между Жил Симон и поставения под №17 Томи Робредо.

Ето и програмата на централния корт за днес (започват от 18:00 ч.):

1. Анди Мъри – Ник Кирьос

2. Новак Джокович – Гаел Монфис (не преди 20:00 ч.)

3. Григор Димитров – Доналд Йънг

4. Милош Раонич – Джак Сок (не преди 01:30 ч.)

5. Томаш Бердих – Йен-Хсун Лу

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене