Над 70 пилоти участваха в 60-ия юбилеен „Grand Prix – Бобошево“, достоен завършек на сезона за „Еър Макс Рейсинг“ – Благоевград

Над 70 пилоти от клубове в страната и чужбина мериха сили в юбилейното издание на „Мотокрос – Бобошево“ 2016. Тази година малкото градче бе домакин на атрактивното състезание за 60-и пореден път.

moto

„Grand Prix – Бобошево“, което е завършек на сезона, премина при необичайно топло и слънчево за сезона време, а надпреварата на пилотите наблюдаваха стотици любители на моторите и високите скорости.

Достойно представяне записа и благоевградският клуб „Еър Макс Рейсинг“ с председател Красимир Божурски. Първо място при юношите в 85-кубиковите мотоциклети завоюва Виктор Нейчев, а в същия крос на трето място бе класиран Тервел Замфиров.

С добро представяне предвид голямата конкуренция се поздрави и братът на Виктор Нейчев – Стефан, в клас МХ2, като за отбора в този клас най-добре се представи Жулиян Георгиев.

В клас МХ треньорът на отбора Мартин Тодоров се завърна отново на трасето като зарадва своите фенове, но не успя да завърши втория манш. В същия клас клубът има трето място в лицето на Станко Боянов.

Много емоции предизвика и състезанието за ветерани. Легендата в мотоциклетния спорт Иван Гълъбов-Галабата поради повреда на мотоциклета пропусна първото място и финишира трети. Второто място зае Николай Цветков.

В най-малкия клас 65СС от „Еър Макс Рейсинг“ участие взе и Мартин Замфиров, който е възпитаник на легендата в мотокроса на БГ Иван Гълъбов-Галабата.

Справка на Българската федерация по мотоциклетизъм сочи, че състезанието в Бобошево е единственото в цял свят, което се провежда цели 60 години без прекъсване. Любопитният факт е потвърден и от Международната федерация по мотоциклетизъм.

Ето защо още през следващата седмица организаторите ще кандидатстват за вписване в Книгата на рекордите на Гинес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене