Официални резултати от балотажа в област Кюстендил

Община Кюстендил е с избран нов кмет от балотажа на местните избори, сочат данните на Общинската избирателна комисия, предаде репортер на „Фокус“. При 100 % обработени протоколи Огнян Атанасов от „Партия на зелените“ печели вота на кюстендилци. Той получава 68.63 % от гласовете на избирателите, а неговият опонент Петър Паунов от Коалиция ГЕРБ събира 29.61 %. 1.77 % от отишлите до урните не са подкрепили никого.

В Дупница също имат нов кмет и това е Първан Дангов от „БСП за България“. Той печели с 61.04 %. Другият кандидат – Методи Чимев от ПП ГЕРБ получава 36.49 %. 2.47 % от гласоподавателите са посочили „Не подкрепям никого“.

Нов кмет има и Община Бобошево. Това е Стефан Тачев от „Граждани за общината“. Той събира 51.52 % от гласовете. Неговият опонент Крум Маринов от „БСП за България“ получава 47.09 %- С „Не подкрепям никого“ са гласували 1,39 % от избирателите.

С 49.74 % е избран новият кмет на Община Кочериново. Това е Станислав Горов от „Граждани за Общината“. Другият кандидат, който е от ГЕРБ – Иван Минков, получава 49.23 %. 1.02 % не са подкрепили никого.

В Община Сапарева баня за кмет е избран Калин Гелев от ПП ГЕРБ. Неговият резултат е 53.14 %. Опонентът му Васил Маргин от Коалиция „ПП – ДБ“ събира 44.73 % от гласовете. 2.13 % от гласовете са „Не подкрепям никого“.

Избраните кметове на кметства: Село Нови чифлик – Олег Кръстев от „Партия на зелените“; село Пиперков чифлик – Христо Христов от „Партия на зелените“; село Жабокрът – Юлиян Максимов от Коалиция ГЕРБ; Марияна Александрова от „Има такъв народ“; Даниела Точева от Коалиция ГЕРБ; село Мламолово – Милчо Михайлов от „БСП за България“; село Долистово – Надка Серафимова от „БСП за България“; село Голям Върбовник – Васил Стойнев от „Партия на зелените“; село Бистрица – Христо Христов от „БСП за България“; село Джерман – Божидар Стоев – независим; село Стоб – Славчо Гоцев от „Граждани за Общината“; село Сапарево – Любомир Никлин Коалиция „ПП – ДБ“; село Ресилово – Мариана Доцина от ПП ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене