Скандал в зоналния финал по хандбал, за сметка на 16 годишните от Гоце Делчев

Вчера се проведе зоналният финал при 16-годишните. Класирането до момента определи в първия полуфинал да се изправят ХК „Пирин 64“ срещу домакина от Сливница. В много драматичен мач, въпреки домакинското предимство, момчетата от Гоце Делчев победиха. След като в редовното време мачът завърши равен, се премина към изпълнения на по 5 дузпи. След изпълнението им резултатът отново остана равен. Последваха по нови 5 дузпи, при които нашите момчета бяха по-точни и спечелиха с 30:31. Този резултат бе отразен и в протокола на мача.

Тази победа ни класираше на зонов финал, от който победителят отиваше директно на държавен финал, а загубилият – на квалификация за ДФ.

НО … ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НЕ ВИНАГИ НЕЩАТА В СПОРТА СЕ РЕШАВАТ НА ТЕРЕНА!

След огромната радост от победата, непосредствено след мача, делегатът на мача обяви по уредбата, че отборът на ХК „Пирин 64“ губи служебно мача с 10:0, поради нарушаване на Наредбата и по-точно член 4.3.3 от нея, според който не се разрешава в дадена среща да вземат участие повече от 4-има състезатели от по-долна възраст…!!!

Забележете какво е нарушението, за което се присъжда служебната загуба – че ХК „Пирин 64“ играе с по- малки състезатели и побеждава по-големи!

Ръководството на клуба е запознато с този член от Наредбата и още преди началото на сезона Клубът е уведомил зоналния секретар на Зона Витоша, че ще участва с по-малки деца и е получил неговото разрешение да участва във всички етапи на зона Витоша. За съжаление, в днешно време казаното, уви, не тежи колкото написаното….

И тук възникват няколко логични въпроса:

-ако Клубът е нямал такова разрешение, защо е допускан да участва във всички турнири на зоната в редовния сезон?

– ако Клубът е нямал разрешение, защо бе допуснат да участва и на днешния зонов финал, а не бе изваден преди него? Напротив, отборът беше оставен да играе полуфинала и едва след победата на ХК „Пирин 64“, внезапно се цитира този член на Наредбата, и се присъжда служебна победа за загубилия на игралното поле отбор с 10:0!

И не се позволи на отбора ни да играе финала за който се бе класирал.

Тук е много интересно да се отбележи, че щом е присъдена такава загуба, би следвало протоколът от мача да не е оформен с реалния резултат, при който завърши мачът (30:31 за Пирин 64).

 

Ръководството на ХК „Пирин 64“ специално се обръща към своите състезатели:

„Момчета, вие знаете, че след мача имахме един много мъжки и емоционален разговор в съблекалнята, казахме си и си обещахме някои неща… Бъдете сигурни, че всичко това ще се случи!

За съжаление, нещата не винаги се решават на игрището и животът не винаги е справедлив…

Момчета, гордо дръжте главите си вдигнати! Вие бяхте мъже, държахте се достойно! Вие сте истинските победители!

Ръководството на Клуба в най-скоро време ще запознае обществеността не само по този, но и по много други казуси, касаещи както клуба, така и други абсурди, които не са в интерес за развитието на хандбала в България.“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене