Няма пари за укрепване на пропаднал път в община Хаджидимово

Трети месец половината път, част от републиканската пътна мрежа на територията на община Хаджидимово, е пропаднал. Ползва се само едната пътна лента на шосето между хаджидимовските села Абланица и Блатска. Другото е пропаднало с 30-40 сантиметра и в момента не се минава през него, тъй като има риск да се образува яма и в нея да пропадне автомобил. Поставени са необходимите сигнализации и знаци. Преминава се и в двете посоки само в оцелялата лента за пътуване.

„От години чакаме финансиране, трябват около 1 милион лева. При всеки по-силен дъжд този проблем се появява. Има готов проект, но няма пари”, заяви кметът на община Хаджидимово Людмил Терзиев.

За пореден път там се получи свличане. Някоко пъти е ремонтирано свлачището, вдигана е и подпорна стена. Но заради подпочвени води в района периодично то тръгва и отнася пътя. Имало е моменти, в които цялото шосе е било затворено. То води към десетина села не само в община Хаджидимово, но и в съседната община Сатовча. При блокиране на движението има обходен път, но той ще удължи много пътуването и разходите за гориво на местните хора. Община Хаджидимово няма как да намери необходимите средства за ремонта и укрепването на свлачището.

„Идвали са 100 комисии, гледали са, писали са, но пари няма. Оставени сме сами да се оправяме. Наскоро се наложи общината да укрепва дига на река Места, тъй като компетентните органи не направиха нищо, за да решат проблема”, каза още градоначалникът Людмил Терзиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене