До 500 лв. глоба за два търговски обекта в Дупница, продавали закуски без необходимата регистрация

Снимки: Община Дупница

Два търговски обекта в Дупница са санкционирани от „Контролното звено“ към Община Дупница вчера. Причината е, че развиват търговска дейност, без необходимата за това регистрация

И двата обекта предлагат закуски целодневно. Единият обект се намира на улица „Николаевска“ и е собственост на „Зени Мур“ ЕООД-София, представляван от Ю.Р., а другият се намира на Градинката „Левски“, собственост на „Дойчо 2016“ ЕООД-Казанлък с управител М.Щ.

Те ще бъдат санкционирани с глоби от 50 до 500 лева за извършваната нерегламентирана дейност. Проверките са направени в обхвата на правомощията на Контролното звено, без ХЕИ, НАП и другите институции.

„Контролното звено“ състави акт и за изхвърлени строителни отпадъци на „Реджи 2013“ ЕООД. Фирмата е представлявана от Д.Р. и в момента извършва строително-ремонтни дейности на улица „Орлинска“ в Дупница за отваряне на търговски обект.

Санкцията за тях ще бъде от 50 до 250 лева съгласно Наредбата за опазване на обществения ред.

Четвъртата санкция тази седмица е за фирма предлагаща бързи кредити. Съгласно Наредбата за рекламната дейност на територията на община Дупница актът им ще бъде от 300 до 600 лева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене