Хаджидимовската фирма „Екодин“ започва санирането на бл. 18 в Петрич

Хаджидимовската фирма „Екодин“ ЕООД на Костадин Чакалов подписа договор с община Петрич за саниране на бл. 18 в жк „Цар Самуил“ с драконовски клаузи за качество и срок на изпълнение. Фирмата ще санира блока срещу 207 282,62 лв., при която изпълнителят си е калкулирал 10% печалба. Срокът за изпълнение е по-малко от 3 месеца.

85-те дни, в които Чакалов се е ангажирал да изпълни поръчката, започват да текат от подписването на протокола за откриване на строителната площадка, което означава, че фирмата ще работи само в зимни условия. За забавяне с повече от 10 дни община Петрич, която е възложител на обекта, си запазва правото едностранно да прекрати договора с фирмата изпълнител, а за всеки просрочен ден „Екодин“ ще дължи 1% неустойка.

В хода на работата фирмата се задължава да пази чисти улиците около блока, да не нарушава инфраструктурата във и около обекта, да осигури опазването на дърветата и тротоарите, в противен случай ще плаща щетите. Фирмата е внесла гаранция в размер на 8637 лв. за евентуалните санкции. Всеки дефект в процеса на санирането трябва да се отстранява до 5 дни след констатирането му и във всеки един момент от санирането както специалистите от общината, така и живеещите в блока ще могат да предявяват претенции към качеството на изпълнение и да спрат извършването на строително-монтажните работи до отстраняване на нарушението.

Гаранционният срок, с който фирмата изпълнител се е ангажирала за този обект, е 9 години, което означава, че до 2026 г. Чакалов ще трябва за своя сметка да прави всички ремонти, които са свързани с топлоизолацията на сградата и дограмата. Извън това, при некачествено изпълнение на поръчката от изпълнителя той ще дължи неустойка в размер на 20% от стойността на договора, която не само ще изяде 10-процентната му печалба, но и ще му коства още 21 000 лв. лични пари.

Преди няколко дни петричката фирма „Никмар“ отказа договор за изолация на друга еднофамилна сграда в Петрич, като управителят бе категоричен, че през зимата е доста рисковано да отваряш домовете на хората, за да им сменяш дограмата, и това подлага на риск здравето на живеещите в блока, както и изпълнението в срок на поръчката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене