Банско и Стара Загора – европейски градове на спорта за 2017 година

Банско и Стара Загора са обявени за европейски градове на спорта за 2017 година. Това стана на тържествена церемония снощи в Европейския парламент в Брюксел. Събитието беше организирано от евродепутатите Андрей Ковачев и Сантяго Фисас.

За да се прецени кой може да бъде удостоен с високото признание, комисия от Спортната асоциация на европейските столици и градове на място проверява условията за спорт. Досега с титлата „Европейски град на спорта“ са отличени София, Пловдив, Бургас и Русе.

Това е едно неочаквано, но бих казал едно напълно заслужено признание за нас, за община Банско, коментира кметът Георги Икономов. Радваме се на признанието, но то ни носи и отговорност от тук насетне. Влизайки в тази мрежа на спортните градове на Европа, ние ще трябва да се съревноваваме и да се учим от доста добри градове с много силни позиции в спорта, направили сме много както за масовия спорт, така и за високото спортно майсторство. Мисля, че ще се справим през следващите години, просто трябва да заложим на развитието на спорта в областта на зимните спортове, на ски спорта, както и на възможностите, които Банско предлага и през лятото. Банско има сериозни дадености в тази посока, имаме традиции, така че ще успеем, убеден е кметът на Банско Георги Икономов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене