Болницата на Сандански и Петрич с над 95 000 лв. печалба

Реализираната печалба на МБАЛ „Югозападна болница” ООД, която обединява лечебниците в Петрич и Сандански, за миналата 2017 година е в размер на 95 871,31 лева.

Местният парламент в Петрич взе решение на своя сесия печалбата да остане неразпределена, както и да се избере независим регистриран одитор, който да направи одит на годишния финансов отчет през тази година. За това трябва да гласува кметът Димитър Бръчков като представител на общината на Общото събрание на съдружниците на МБАЛ „Югозападна болница”. Той трябва да приеме и заверения от независим регистриран одитор годишен финансов отчет за 2017 г. Съветниците дадоха разрешение и за закупуване на дълготрайни материални активи за нуждите на лечебното заведение.

Предвижда се закупуването на рентгенов апарат за отделението по Образна диагностика в Петрич, прогнозната стойност на апаратурата е до 300 000 лв. без ДДС. Необходимо е да се вземат диализни апарати за отделението по хемодиализа в Петрич, както и ехографски апарат за отделението по кардиология в Сандански. На Общото събрание ще се гласува и за купуването на два микробуса и два леки автомобила за дейността на обединената болница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене