Синдик продава за 1 319 496 лв. хотел „Съни Вилидж“ на дупнишкия фараон Г. Близнаков

За 1 319 496 лв. синдик Мария Шукерова от София продава хотел „Съни Вилидж“ в Сапарева баня, собственост на скандално известния с фалиралата „Дупнишка популярна каса“ Георги Близнаков. Синдикът е назначен по приключило търговско дело 62/ 2015 г. на Окръжен съд – Благоевград, с което се обявява в несъстоятелност фирма „Съни термо“, собственост на бизнесмена.

Хотелът, обявен за продан, е с разгъната площ 3024,25 кв. метра и има 20 апартамента, ресторант, пет гаража, фризьорски салон, лекарски кабинет, два офиса, ателие за услуги, интернет зала, кафене и три магазина.

Както „Струма“ писа, Георги Близнаков е заложил имота в банка и е изтегли 4,5 млн. лв. кредит. Отначало внасял редовно вноските, но изведнъж спрял да погасява дълга. Банката кредитор го погнала да се издължи и иззела ипотеката, като забранила на Близнаков да продава части от хотела. Той обаче не се съобрзил с това изискване и продал на зелено 11 апаратамента, които му били платени кеш, и обещавал на новите собственици да има даде

 нотариален акт. Купувачите плащали около 90% от стойността на апартамента с уговорката останалата да изплатят, когато получат акт 16. Ужилените от Близнаков са от София, Сапарева баня и Дупница, някои от тях разбрали, че не са собственици на апартаментите, едва след като бил назначен синдик. Някои от тях дори сами са изпълнили довършителните работи в апартаментите и са платили за това по 10 000 лв. Срещу дупничанина се водят дела от измамените купувачи в Районен съд – Благоевград.

За да избегне връщането на парите на ужилените, Близнаков е поискал от Окръжен съд – Благоевград да обяви в несъстоятелност хотела му.

В момента той и съпругата му Ивона са в пловдивския арест за измама на около 300 вложители в „Дупнишка популярна каса“, които са сложили на депозит около 4,5 млн. лв. Сред ужилените има италианец с 400 000 лв., примамвали клиентите с високите лихви от порядъка на 14-18% годишно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене