Сигнал до прокуратурата за заговор между Цветан Василев, Иво Прокопиев, Десислава Иванчева, БОЕЦ и „Биволъ“ за организиране на преврат

Предвидени били 400 000 лева за бунтове против властта и прокуратурата

На редакционната поща на „Труд“ се получи писмо от Йордан Бонев, съдържащо сигнал с приложени видео и звукови файлове, както и снимки от чатове. Отговорността за достоверността на изложеното в сигнала е на неговия подател Йордан Бонев.

Ето текста на писмото:


Десислава Иванчева с Йордан Бонев

„Уважаеми колеги,
В настоящия мейл ще откриете подготвен от мен сигнал до всички компетентни български и европейки институции, който разкрива готвен преврат за насилсветно отнемане на властта. Безспорните доказателства, които ще откриете в прикачените материали, разкриват, че мероприятието се финансира от Иво Прокопиев и Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение „Боец“, БиволЪ и други.
Сигналът ще внеса в главна прокуратура утре, 11 септември, в 08:00 часа в сградата на Съдебната палата.“.
„Труд“ установи, че линк към сигнала и приложените към него файлове се съдържа и на страницата „Истинските новини“ във фейсбук, поддържана по думите на Йордан Бонев от самия него.
Публикуваме целия текст на сигнала, поради съдържащите се в него твърдения, подкрепени и с доказателства, за наличието на заговор между Цветан Василев, Иво Прокопиев, Десислава Иванчева, Георги Георгиев от БОЕЦ и сайта „Биволъ“, за сваляне на правителството.
От приложените снимки на чатове с Десислава Иванчева, става ясно, че е създадена стройна организация за протестите на 10-ти и 12-ти септември, като са предвидени 400 000 лева за тази цел, които да бъдат раздадени на протестиращите.
На видео файла се вижда Десислава Иванчева, заснета вероятно в дома й, а на звуковите файлове се съдържат разговори с Венцислав Ангелов – Чикагото и Георги Георгиев от БОЕЦ.

ДО
Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ,
ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО
Г-Н РУМЕН РАДЕВ,
ПРЕЗИДЕНТ НА
Р БЪЛГАРИЯ

ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ,
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО
Г-Н МЛАДЕН МАРИНОВ,
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО
Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО Г-Н ВОЛЕН СИДЕРОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП „АТАКА”, Г-Н КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ВМРО, Г-Н ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НФСБ

ДО Г-ЖА ДИАНА КОВАЧЕВА, ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО Г-Н ЖАН-КЛОД ЮНКЕР,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

СИГНАЛ
От Йордан Йорданов Бонев, ЕГН: 870417526

Уважаеми дами и господа,

Без да го желая изначално се оказах класически „вътрешен човек”. Като такъв законът на Р България императивно ме задължава да се свържа и уведомя прокуратурата и всички заинтересовани институции за мащабите на замислено от организираната престъпност в държавата и извън нея престъпление. В хода на проведеното от мен журналистическо разследване се сдобих с безспорни факти и доказателства, че на територията на държавата се подготвя опит за преврат за насилствено отнемане на властта.

Самият аз като човек с активно изразена гражданска позиция и като собственик и представител на разследваща медия („Истинските новини”) попаднах в структурите на тази организация, като бях привлечен от каузата – борба за право и справедливост. Веднага в мен се породи идеята да направя филм за революцията, показващ как група граждани се обединяват с цел да преборят корупцията и несправедливото правосъдие у нас. Имах намерение да го разпространя онлайн не само в България, за да покажа силата и активната гражданска позиция на българския народ. Заедно с екипа ми подготвихме и oрганизирахме заснемането на филма, но решихме да не оповестяваме новината предварително пред останалите участници в организацията, за да бъде напълно автентичен. За целите използвах единствено мобилния си телефон.

Борбено настроен пристигнах в София, все пак влизах в организация, която готви революция в интерс изцяло на гражданското общество. Започнах активно да работя за каузата. В моята медия, която е ситуирана основно в социалните медии и е следвана от близо 20 000 хил души, пусках публикации ежедневно с цел повече хора да се присъединят към каузата. Бях изключително мотивиран – събирах подписи цяла седмица със съмишленици на метростанция „Сердика”, правих репортажи и агитирах свои познати и приятели да се присъединят. Всички режийни разходи по пребиваването си в София поех изцяло сам.

Седмица по-късно обаче попаднах на тайни чатове, които сериозно ме озадачиха. От тях ставаше ясно всъщност, че аз съм станал неволно част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено чрез радикализация да свали властта. Тогава си дадох сметка и защо всички участници в тази организирана престъпна група са хора с криминално минало, някои от тях подсъдими и към настоящия момент, а други с току-що излежани присъди. Борбата за правосъдие всъщност се оказа борба за свобода, въпреки извършените тежки престъпления. Правото и интересът на гражданското общество далеч не беше на дневен ред. Когато си дадох ясна сметка за това, целта на моето журналистическо разследване се промени – изобличаване на мафията и разкриване на това как престъпния свят действа организирано и заблуждава българското общество. Исках да разкрия двете лица на мафията – пред обществото се бори за право и справедливост, а задкулисно – за пари, власт и беззаконие.

Така от активист аз се превърнах в класически „вътрешен човек”, който си постави за цел да покаже истинското лице на тези хора и да разкрие истината пред българското общество. Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център –подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. „гражданско движение“ „БОЕЦ” , „разследващата” медия Бивол и „Да, България”.

Нагледно ще покажа как всъщност се разпределят финансовите средства между спонсорите и организаторите.

Видно от Схема I основният финансов поток потича от Цветан Василев и Иво Прокопиев. След това парите се разпределят към Георги Георгиев от Сдружение „Боец”, Асен Йорданов и Атанас Чобанов от БиволЪ и ПП „Да, Бъгария”, които имат за основна задача да намират разпознаваеми личности, които активно да работят на терен. В случая това е Десислава Иванчева, която пък от своя страна трябва да привлича към себе си други разпознаваеми лица в страната, какъвто в случая се явява Венцислав Ангелов – Чикагото. На последното ниво са хора като мен, които биват присъединявани за да вършат общата работа – събиране на подписи, разнасяне на документи, снабдяване на Иванчева с ежедневно с кафета и цигари и прочие.

Както вече упоменах, първоначално ми бе обяснено от баща ми, че ще работим единствено за каузата, която по думите на Десислава Иванчева е право и справедливост за българските граждани. Първият ми досег с нея бе на 08 август 2019 година. Тъй като към настоящия момент Десислава Иванчева все още е с мярка за неотклонение „домашен арест”, срещите ми с нея се осъществяваха в дома й, намиращ се в град София, ж.к. „Младост”. Там успях и да запиша повечето материали за журналистическото разследване, най-важните от които ще приложа към настоящия сигнал.

В хода на ежедневните ми срещи с нея и баща ми, проведените разговори и тайните чатове между тях двамата стана ясно, че всъщност целта на цялата организация е дискредитирането на основния кандидат за главен прокурор Иван Гешев и заемане на позицията от следователя от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура (СГП) Бойко Атанасов, за чиято номинация се обявиха представители на т.нар. „гражданско движение“ „БОЕЦ”, за които редица медии твърдят, че са свързани именно с укриващия се от правосъдието в Белград основен подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари Иво Прокопиев. Съществуват съмнения, че г-жа Иванчева се е договорила с г-н Атанасов за сваляне на обвиненията и че й се плащат достатъчно големи суми за да работи в тази насока и затова борбата за неговото издигане е толкова ожесточена. Следваща цел, видно от направените от мен записи, е Кабинетът „Борисов” и завземане на властта в страната.

Основното „оръжие”, става ясно от материалите, че са широко прокламираните протести срещу избора на Иван Гешев, които се очаква да се проведат на 10 и 12 септември 2019 година. Най-страшното според мен е че тези хора плащат хиляди левове на обикновени граждани с цел да радикализират тези протести, което дори може да доведе до невинни жертви. По думите на Иванчева организатори са тя, „Бивол”, „Боец” и „Да, България”, като този на 12-и септември се плаща от Цветан Василев и Иво Прокопиев – „между 500 и 1000 лв за радикализиране”, като „на човек ще се дават”.

Ето какво гласят първите достигнали до мен чатове между Десислава Иванчева и баща ми Венцислав Ангелов:

(правописът е запазен)

Д.И.: Да тук съм

В.А.: Мила как ще действаме. Говорили с за тях за финансиране. Не се бой трия всичко.

Д.И.: Значи Иво (б.р. Иво Пропокиев) ще помага в София А протеста на 10 и 12 септември!

На нашия в Белград (б.р. Цветан Василев) е предадено за финансирането на кандидатурата ти, както и моята! Всичко ще е ок!

Недей казва обаче на малкия! По-добре никой да не знае.

В.А.:: Добре. Колко очакваш да получим за атаката на Гешев и кабинета?

Д.И.: Минимум 400 хилки. За теб 40 хилки са отделени. Но изпрати от Русе хора за протеста.

После ще уточним нещата като дойдеш. Но на никой недей казва, дори на сина ти!

Не трябва да има издънка. Разбрахме се. Като получа отговор кога ще дойдат нещата, ще ти пиша

В.А.:: Естествено! На живо ще те включа в петък да знаеш мила. Лека вечер

В.А.:: Лека вечер

Д.И.: Лека като има нещо по това време ще пиша!!

Отношението на Иванчева към парите, демонстрирано чрез пренебрежителното “хилки”, разкрива до каква степен този човек е свикнал на рушвети с по пет нули отзад. За голяма част от българските граждани тези 400 „хилки” се равнят на всички заработени пари в неговия съзнателен живот. И ще ви го докажа с една проста математическа сметка. Ако човек влиза в трудоспособна възраст около 20-е си години и излиза от нея около 60-е си години, то следва, че тя е с продължителност 40 години. 40 години по 12 месеца се равнят на 480 месеца полагане на труд средно в живота. Когато разделим тези 400 000 „хилки” на тези 480 месеца излиза, че човек със постоянна заплата от 833 лева ще изкара точно толкова пари през целия си живот.

Разговорът продължава така….

(правописът е запазен)

Д.И.: Но за да няма издънки! Недей казва на синовете си. Също така Иво на ДБ (б.р. Иво Пропокиев) също се включва активно!!!
Всичко ще е шест, ще успеем да стопираме избора на Гешев.
Нашият от Белград (б.р. Цветан Василев) вкарва много голям ресурс за протеста, чакам да додговоря и кметските избори да налеее лв за гласове!

В.А.: Хи Хи Хи ще падат глави. Ще уточним само от къде ще взема ресурса.
Не се притеснявай Единият ми син бачка по корабите А Данчо (б.р. Аз, Йордан Бонев) е под контрол. Никой нищо няма да разбере

Непосредствено преди излъчването на живото включване между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов – Чикагото във социалната мрежа „Фейсбук” между тях отново се води комуникация.

Д.И.: Венци исках да обсъдим сега нещата, защото
След живото предаване в 21 вече няма да е безопасно тук!

В.А.: Да мила и аз така мисля!!!
Имаме ли информация за финансирането
От Цецо ((б.р. Цветан Василев)
????

Д.И.: Да и е много доволен!
Офертата скача на 100 бона, ще ти даде информация за Гешев и компания. Също иска да помагаш за протестите на 10.09 и на 12.09.

В.А.: Добре мила. По колко лева да давам на човек за протеста
И структурата как да бъде

Д.И.: На 10 човека

1 кординатор, 50 лв на човек. Ти реално получаваш 75 лв и 25 лв са за теб. Колкото успееш. Важното е да има масовост на 10.09 и на 12.09 за да не може Гешев да стане гл.прокурор.

И след това протеста ще се насочи за Оставка на ББ.

Цецо (б.р. Цветан Василев) и Иво (б.р. Иво Пропокиев) така искат. Той предаде всички ни като стана Комбина на Пеевски.

Днес последно пиши тук!

В.А.: Всичко ще изтрия, спокойна бъди. Ама как да бъда сигурен? Кой ще го донесе!

Искам да си честна! Както аз съм честен. Бивол Боец с нас ли са.

Д.И.: Венци, сега ще те светна. Аз предавам информацията на адвоката на нашия в Белград (б.р. Цветан Василев). Той получава парите в Варна или Русе. До 10.09 ги имаш.

Бивол и Боец са също към Цецо (б.р. Цветан Василев) но и към Прокопиев (б.р. Иво Прокопиев) .

Цецо (б.р. Цветан Василев) и Иво (б.р. Иво Прокопиев) си делят разхода за бивол и Боец. Не се притеснявай за нищо.

Няколко дни по-късно се сдобивам с комуникация, водена в приложението „Signal” отново между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов- Чикагото.

(правописът е запазен)

Д.И.: За парите вече те на протеста ще им бъде казано къде ще си получават парите

В.А.: Добре мила

Парите кога

Д.И.: Тази седмица трябва да ти пишат Венци. Цецо (б.р. Цветан Василев) налива много лев в протестите през септември. Ще победим

В.А.: Дано

Тук имаме комуникация отново между Десислава Иванчева и баща ми Венцислав Ангелов, в която тя признава, че част от организацията е и лидерът на „Да, България” Христо Иванов и ледерът на БОЕЦ Георги Георгиев. В този разговор тя го уведомява, че ми е звъняла (Данчо съм аз Йордан Бонев), а той от своя страна и дава наставления да ми обясни „структурата на протеста и кой плаща”, както и да ме срещне с Георги Георгиев (БОЕЦ). Според баща ми дори „парите по-добре през Данчо да минават”. Тези наставления всъщност допринесоха за целите на моите журналистическо разследване, защото както сами ще се убедите от приложените материали, думите си Иванчева потвърждава многократно в лични разговори с мен самия.

(правописът е запазен)

Д.И.: Звънях, на Данчо днес да идва Утре в 14:00 часа ще е при мене. Днес чакам Христо Иванов (б.р ПП „Да, България”!
Ситуацията с Биляна (има се предвид Биляна Петрова) е решена, не се ядосвай!

В.А.: Добре мила! Телефона ми е на ремонт и за това пиши тук. След това го трием!
Обясни на Данчо всичко. Структурата на протеста и кой плаща.
Срещи го с Георгиев (б.р. Георги Георгиев, Сдружение „Боец”)
И да действат! Парите по-добре през Данчо (Аз, Йордан Бонев) да минават!

Д.И.: Добре, ще му кажа всичко утре! И ще им уредя среща с Георги от Боец. Мисля, че твоите пари ще ги получиш чрез Георги!
Ще му кажа за Данчо. Няма време ти намери ли хора за 10 и 12!

В.А.: Да, естествено! Аз ще подготвя Данчо! Ти си върши задачите мила!
Добре Венци, до после!!!

По време на поредицата от срещи аз започнах да задавам контролни въпросни с цел достигане до обективната истината. Бях твърдо решен да разбера цялата мръсна схема, кой зад кого стой, кои са финансовите потоци, колко хора са замесени във всичко това и всъщност чии поръчки изпълняват и срещу какъв размер на заплащане. Поради тази причина участниците в организацията и най-вече основният такъв Десислава Иванчева започнаха основателно да се съмняват в моята „добронамереност”спрямо тях. Малко по-малко започнаха да не ме допускат до организираните между тях срещи.

(правописът е запазен)

Д.И.: Венци, кажи на Данчо, че не искам да идва.
Хората на Христо Иванов (б.р ПП „Да, България”)
Ме посъветваха, че той има много лошо име през 2013 и 2014!!! Аз нямам нищо против но. Няма смисъл за момента от такъв негатив.

В.А.: Добре, ще му кажа да не търси пари.
Така е той е пробит. Не може да участва в тази кауза.
За промяна. Аз кога да очаквам обаждане
……………………………………

Д.И.: Иначе е добро момче, като има помага
Така, Венци ти подготви ли хората за 10 и 12 ??
На 07.09 ще имаме финансирането от Цецо (б.р. Цветан Василев)!!! Ти ще отидеш при счетоводителя на Дунарит!!
От там ше получиш финанси за превоза на автобусите!

В.А.: Идеално, мила! Идеално!!! Не се безпокой за Данчо! Пред него никой няма показва, че имам пари. Ти ми каза още минали понеделник да бъде махнат!!!

В този разговор за пореден път се подчертава, че финансирането е от Цветан Василев, като вече имаме ясни признаци, които разкриват за кое лице става въпрос – „На 07.09 ще имаме финансирането от Цецо!!! Ти ще отидеш при счетоводителя на Дунарит!! От там ще получиш финанси за превоза на автобусите”.

По време на провежданите срещи, на които присъствах отново в дома на Десислава Иванчева, аз обаче продължих да настоявам да разбера истината лично от тях, категорично исках да чуя думите, които прочетох в чатовете от самата нея. Целта ми беше да ги запиша и да покажа на обществеността истинското лице на тези хора. Бях готов на всичко, за да разоблеча тази престъпна групировка. Поради тази причина започнаха да ми се включват замесени хора с цел да ме „укротят”, като например баща ми Венцислав Ангелов – Чикагото.

(правописът е запазен)

В.А: Данчо моля те не викай. Не може всичко да
Да знаеш за твое добро е
Мисли че я записваш
Питаш много!
Второ знаеш какво име имаш ти! Бил си с Петното, имаш негатив

Й.Б: Ей оъношение, разбирам че има събрание в тях!
Записването от тебе е тръгнала

В.А: Само задаваш въпроси кое как. Дали Цецо Василев плаща (б.р Цветан Василев). Да плаща и Цецо (б.р Цветан Василев) и Прокопиев (б.р. Иво Прокопиев). Там се слуша във тях. Защо питаш. Помагай.
За подписите ние ще ти платим!!!!!!
Другото го остави на мене. Успокои ли се вече!
Кой плаща…..
Изтрий чата

Й.Б: Абе ей ще откача
Големи филми набиваш
Ей

В.А: Спокойно ти помагай за подписите, тя ще изпраща човек да ги взема
На 12 протеста ще се радикализира! Ще свалим Гешев, Бойко и Цацаров
Изтрий чата

След като многократно бях уведомяван, че най-важното е да осигуря хора на организирания на 12 септември протест и след като многократно ми бе казано, че на тези хора ще бъде платено, аз реших да настоявам до последно да разбера откъде идва финансирането и за пореден път да потвърдя пред обществеността, че основни спонсори са Цветан Василев и Иво Прокопиев.

Ето какво казва и самата Десислава Иванчева в тази връзка

(правописът е запазен)

Д.И: Имам събрание не идвай в нас!
Направо в 1
На Сердика!

Аз: Добре

…………………………………………………….

Аз: Ти базикаш ли се с мене!!!
Наистина за голям балък ме взе!
Събирайте си подписите
Сами

Д.И: Данчо! Говорих с баща ти. Реших тук да ти кажа цялата операция. След това изтрий чата.
На 12 Цецо Василев (б.р. Цветан Василев) и Прокопиев (б.р Иво Прокопиев) плащат протеста! Между 500 и 1000 лева за радикализиране
На човек ще се дават!
Няма как да ти го кажа във нас, защото имам съмнения че се слуша всичко!

Аз: С откъде да съм сигурен, че ако закарам хора ще се плати!!!
Искам да знам структурата на протеста
Кой е с нас!

Д.И: Бивол, Боец, Да, България!
На самия протест ще се плаща, на ухо ще се казва след протеста от къде да вземат парите. Но това в нас (б.р. домът и в ж.к. „Младост”) не го говоря
Не идвай Данчо нямам време!!!!!

Аз: Ти се базикаш с мене. Ела в 10 после не идвай. То тук е по опасно като пишете бе!!!

По време на редицата проведени срещи в дома на Десислава Иванчева, както и личните ми срещи с баща ми Венцислав Ангелов всички изнесени твърдения в посочените по-горе тайни чатове бяха потвърдени, което бе и основната ми цел. Това е видно от приложените към настоящия сигнал звукозаписи и видеозаписи.

Приложените звукови и видео файлове ще изнеса в сигнала и под формата на текст.

Запис I
В.А.: Днес ще обясня много точно каква е моята тактика, моята тактика е тя да успее на тези избори да покаже отново, че е фактор. Защото тя когато е кмет, те са длъжни да й изменят мярката – от “домашен арест” на “под гаранция”. И може да встъпи в длъжност, тъй като не е лишена от свобода, не е с влязла сила присъда на последна инстанция. Последната инстанция нейната е ВКС. Това ще се случи чак догодина – май месец. Тя ще успее и тогава вече ВКС като кмет, като разобличиш корупционни практики, няма да я пипнат, защото става вече политическо осъждане
Аз: Аз имам въпрос, значи сега започваш да ги атакуваш с Фейсбука, твоята цел е да се противопоставиш Гешев да стане главен прокурор?
Д.И: Да!
В.А: Да, естествено, защото Гешев беше много голяма фактор в нейното осъждане.
Й.Б: Значи ако Гешев не стане главен прокурор, следователно пада и Кабинета?
В.А: Абсолютно!
Д.И: Така очакваме, да!
Запис II
Част I – Белият автобус
Й.Б: Тези примерно където са на протеста Боец, Бивол те са съвсем други, проевропейци, дясномислещи хора
Д.И: Готини са!
Й.Б: Аз на Боец-а честно да ти кажа не им знам идеологията, те за какво се борят?
Д.И: Бутаме и мачкаме правителството и превземаме Народното събрание и обявяваме Велико Народно събрание
Й.Б: Това е целта значи?
Д.И: Да, примерно! Както и българите в чужбина, както и още други са на този принцип…(не се разбира). Като не става законово… Те искат нещо като когато е било това с белия автобус пред “Александър Невски”
Й.Б: С белия автобус да направят нещо?
Д.И: Да, да се влиза вътре в Народното събрание и такива неща. Революция попринцип така се прави
Й.Б: Само да излизате и да викате “Долу Гешев” нищо няма да стане
Д.И: Да, прав си, така е.

Запис II
Част I – Протести – 10-12 септември
Й.Б: Сега за този протест да помагам ли, да идват мои момчета?
Д.И: Да бе правим масово протести. Значи на 10-и със сигурност ще положа изключителни усилия да го направя, защото е за право и справедливост. Значи тоя марш за право и справедливост е за оставката на Гешев и за (не се разбира). Значи колкото повече хора, по-добре за всички нас. В Ловеч се договориха, в Добрич се договориха, малко ще ни трябва време първо да си оправя тука моите си неща и…
Й.Б: Значи от Добри и от Ловеч хора ще има?
Д.И: Ами не, не знам дали взех правилно решение – реших, че е по-добре и в различните градове хора да св съберат, защото няма да смогна с разходите по транспорта. Пък и е хубаво да се види, че не става дума само за софиянци, а за цяла България. Нали Варна и Пловдив отделно ще си (не се разбира), те си знаят за организацията. Няма време да говоря, като му дойде времето ще говоря. Трябва и в Русе да се направи.

За разлика от останалите два, които са лични разговори между мен и Десислава Иванчева, този трети поред запис е разговор личен между мен и баща ми Венцислав Ангелов, проведен в Русе.
Запис III
В.А. (баща ми): Имало заговор, имало спусната оферта да ме ликвидират физически, Бойко я спуснал, обаче явно след като са уведомили звеното зад контрол на всички специални служби, че ако падне главата ми, пада й неговата. Той затова оттегля всичко. Това са хората на Цветан Василев.
Искам информация за убийството на Викито, за Хитрино и Нови Искър. Казаха ми, че всичко ще ми дадат. Другото чакаме, да видим дали нещо ще се случи. На теб са ти обещали НПО-то, но шапката не ти е от тиквата, няма нищо общо. Ти знаеш ли го туй нещо – не! Той като ти каза има оферта, как ти скочи бе, какво ти каза точно?
АЗ: Каза, че има оферта 2 млн лв, казаха, че ще има договорка, това ми казаха
В.А. (баща ми): Ама казаха ли ти от коя страна ще има договорка
АЗ: От неговата уж
В.А. (баща ми): От кого?
АЗ: От Бойко, от кой
В.А. (баща ми): Кой ти каза?
АЗ: Стойчо, кой, после от отдръпна, после ми казаха за записа дето е Цветан Василев, после се отказаха, после си направиха профили и починаха да ти пишат
В.А. (баща ми): Искам да те питам нещо как си мислиш, че офертата идва от гнусотията (б.р. вероятно се визира Бойко Борисов) при положение, че аз после почвам да го бия и да вадя информация за убийството на тая. И точно преди местните избори да има тука икономически ресурс да го смачкам. При положение, че договорката е, че прехвърля всички гласове на ВМРО. То няма логика, антилогично е всичко, което ми поднасяш като информация.
АЗ: На мен това ми се казва бе баща ми
В.А. (баща ми): Искам точно да ми предадеш каква беше дискусията вчера, как се свързаха с тебе, какво ти казаха
АЗ: Самички се свързаха по „Телеграм”, казаха кажи на баща ти, че искам да говорим с него от фалшив профил
В.А. (баща ми): Ти каза ли, че аз съм бесен
АЗ: Казал съм, че не иска да ви чува и вижда, предал съм, че приключваш отношения
В.А. (баща ми): Всичко е било тест! Никога в схемата изобщо не е влизал Боко, няма такава схема изобщо. Записът е било тест. Аз няма как да направя такъв запис. Защото аз му казах точно и ясно за Иванчева. Иванчева е под техен контрол.
АЗ: Тези хора към кого са
В.А. (баща ми): Към Цветан Василев
Искам да си смениш фейса, да ходиш с нормални панталони, не искам да ходиш като изпаднал германец, слагай си коланче, всичко прави впечатление, възлагат ти отговорна функция, ти скачаш на цялото статукво
Значи финансирането идва от Цветан Василев. И твоето НПО идва от там. Щом скачаш на БСП, ГЕРБ, ДПС.. той е срещу всички. Той играе ва банк. Обяснявам ти много просто нещата, слушай внимателно – аз, той, Иванчева – това сме хора ударени от системата, единствено аз попаднах в затвора, на него му предстои минимум 20 години, да не и 30, Иванчева вече е ушита, така че ние тримата сме с една съдба, разбираш ли?
Той няма друг вариант, той трябва да играе ва банк. С него се работи на божествена основа, той казва така – имаше заговор за твоето убийство, на никой не му се върза и беше оттеглена офертата, в монета Боко контролира изцяло ГДБОП с ония мръсник, където се появи по БТВ и говори като него. Но тепърва ще имат информация, викат ние не можем да те пазим, щото ти си много опасен. Значи началниците, които са на ББ знаят, че Гешев трябва да падне задължително. Аз им казах на 6-и ще говорим, имаме среща в Букурещ. Ти се занимаваш единствено и само с НПО-то. Повече не се ръчкаш, не питаш, не разпитваш нищо.
АЗ: Финансирането кога ще дойде?

В.А. (баща ми): След 6-и ще видим. Чакам датата 6-и!

Първоначално дискусията започна те ми скочиха много с фалшивия женски профил – при нас има разпореждане да Ви пуснем финансиране в рамките на 50 млн. Така ми скочиха. И аз казах тука дискусията приключва, вече лице в лице. И те изтриха профилите и изчезнаха. Заличиха тоя текст.

Ти като му каза баща ми не иска да има нищо общо тъй тъй тъй ?

АЗ: Той не искам да говоря, прехвърляй нещата.

В.А. (баща ми): Кога стана?

АЗ: Снощи.

В.А. (баща ми): Казах им, че моето мнение за Гешев ще го чуят след 6-и, казах им, че финасираме протестите, всичко им казах, ние финансираме, Иванчева е под наш контрол.

Каква беше тая схема с израелското посолство – така че се образува един много голям триъгълник в момента.

АЗ: Ти получиш ли финансиране, трябва да се намесиш на протеста.

В.А. (баща ми): Задължително!

Отправна точка в момента е Гешев, съборим ли Гешев, Тиквата на баня . Той отвращава всички и неговите братя, които са в ложата. Той е луд, той е обезумял, до 30-а година искал да управлява каза по телевизията вчера.

АЗ: Аз съм казал, че за да има сделка, трябва Капаро.

В.А. (баща ми): Ако тези хора са тези, за които си мисля, знам какво да правя, всичко е в моите ръце. Избощо до ББ (б.р. Бойко Борисов) не са се докоснали, това е Цветан Василев, той е в дълбочината всичко, протести, мротести, всичко, платени, ние плащаме, трябва да се свали Гешев, защото Гешев е огледалният образ на Цацаров.Ако дойде друг, ще има баланс, както Радев.

Значи ти като си предал за белия бус, информацията фактически стига до там. Ти каквото си предавал, всичко стига до Цветан Василев, не до ББ(б.р. Бойко Борисов) , както си мислиш. Ти не си го знаел.

Ако ми дадат партия, няма да съм с Иванчева. На 6-и ще има подарък. След 6-и ще говорим

АЗ: Внимавай да не те хванат като ти дават кеш!

В.А. (баща ми): Аз съм таксиметров шофьор.

Истината е, че отправна точка е Гешев, плаща се да се сваля.

АЗ: За да бучиш срещу него, какви пари ще вземеш?

В.А. (баща ми): Тук не се работи на парче, аз съм си обявил цената 50 млн лв. От там започва всичко. Писаха ми така – имаме разпорежда да ви отпуснем финансиране.

На 6-и ще стане ясно какво влиза в това. Срещата ще бъде в Букурещ. Теб те гласят за НПО-то.Теб не те касае какво правя аз – Гешев, Мешев, скачане – аз си го поемам.

АЗ: Имаш ли пари?

В.А. (баща ми): Нямам лев, Пацо утре лети, ще ми даде пари.

АЗ: Аз очаквах Цветан Василев да е в схемата

В.А. (баща ми): Откъде си очаквал, почваш да ме съмняваш, по начина по който ми говориш Капитал, Василев вече почваш…

АЗ: Наблюдавам медиите.

В.А. (баща ми): Значи Прокопиев, Цветан Василев, кои други са заедно – „Да, България”, Косев и той е с тях. Там трябва да се играе много внимателно, много тънко. Този, който ми писа, се казва Пламен Димитров. Те подават хората на Иванчева по места, създават ядро и го подават към нея. Тоя на Боец същата работата, но всичко, което е създал той, пак отива към нея заради партията.

Аз съм ЗА да падне Гешев, защото той трябва да се отиде, противно бетонира Бойко за още 7 години, имаш ли гласен прокурор, нямаш падане. Имаш мнозинство.
Нагласили са ми един подарък за 06-и, от него зависи всичко.

Ела да ти дам до нас 5 лв да си купиш едни цигари. До вкъщи.

Към настоящия сигнал прилагам и видеозапис, който е заснет в апартамента на Десислава Иванчева, намиращ се ж.к. Младост и в който тя изтърпява наложената и мярка за неотклонение „домашен арест”. На видеото тя отново потвърждава, че протестът на 12-и е организиран и целта е отстраняване на основния кандидат за главен прокурор Иван Гешев и „мачкане на системата”.

Ето и какво съдържа видеозаписът:

АЗ: Аз на моите се като трябва да им разправям за протеста на 12-и за Бойко Атанасов ли трябва да викат?

Д.И: Против Гешев, трябва да свалим Гешев, пък кой ще дойде дето се казва няма значение. Е, има значение, естествено.

АЗ: Смисъл той Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?

Д.И: Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки, аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм и идеалист, малко съм и ку-ку.

Говори по телефона….

АЗ: Не бе аз като цяло да им обяснявам структурата за Гешев, за какво са.

Д.И.: Да, трябва да са наясно за какво са там, за да не стане като с циганите, вие за какво сте тука, ми де да знам (смее се).

Това, което знам и което съм се разбрала, е че по принцип е да бутаме системата, нали, но основно е да се махне Гешев. На тази група, която е на 12-и, им е разрешено всичко, смисъл както дойдат нещата.

АЗ: Смисъл падане на Гешев, на Кабинета?

Д.И.: Да, но най-вече на Прокуратурата, на Гешев и следователно те хората искат, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и т.н. Аз мога да ти дам против Гешев едни такива цветни сме направили , на миналия протест бяха (търси ги в телефона си) или от Фейсбук можеш да си ги вземеш, на предишния протест ги бяхме качили. На „Да, България” са жълто и електрик, нашите са зелен.

АЗ: Те и „Да, България” излизат?

Д.И: Да, но те ще бъдат на 10-и.

След като многократно настоявах в последните дни лично да ми бъде обяснено как ще се извърши плащането, Десислава Иванчева ме пренасочи към Георги Георгиев от Сдружение „Боец”, който по думите й трябваше да ми обясни всичко. Докато събирахме подписи пред НДК и след като попитах мога ли да бъда сигурен, че на момчетата, които уж ще доведа, ще бъде платено, тя се обади на въпросния Георгиев, за да ни определи среща.

Ето и какво гласи направеният от мен звукозапис:

Аз: Въпросът е тези момчета питата дали ще им бъде платено за това нещо.

Д.И: Да, аз ще ги запозная лично преди самото мероприятие, вие ми кажете, вие ми кажете.

Аз: Аз ще им кажа, че се потвърждава това нещо, защото те викат съмняваме се.

Д.И: Е, не, как, на 12-и, ето сега ще говоря с Жоро (б.р. Георги Георгиев, Сдружение „Боец”)….. Само да видя как съм го записала – Боец или Жоро. А, ето го

Набира го по телефона….

Д.И: Ало, ало…. ще съм кратичка, че тук събирам подписи, да те помоля, на 12-и живот и здраве ще искам да те запозная с много яка група, които са в твоя поглед и в твоите виждания на нещата за живота и вероятно мен ще ме пуснах в 5 часа, но ще те звънна утре като с тях си говорим, в 5 часа да ги посрещнеш и да ги видиш.

Г.Г: не се разбира

Д.И: Ами ти утре вечерта, ако можеш, например да дойдеш в 8 часа на Ариана, аз мога да им кажа в 8 часа. А?

Г.Г: не се разбира

Д.И: Добре! Ама трябва повече време да ми дадеш, за да мога да ги поканя и директно да ви запозная и да си размените контактите.

Г.Г: не се разбира

Д.И: А понеделник вечерта трябва да дойдеш до „Младост” обаче, защото ние с Били ще сме там, от 4 до 8 ще сме там, може да минеш оттам и ще ви запозная, ти ще ми кажеш от 4 до 8 в колко часа, за да не висят през цялото време.

Г.Г: не се разбира

Д.И: Добре. Договорихме се. Айде чао. Дотогава.
Д.И: не се разбира… разбираме се за понеделник в….

АЗ: Не бе аз ще им кажа, че каквото сме си писали и говорили за 12-и се потвърждава.

Д.И.: Да!

Д.И.: А сега искаш ли да се снимаме?

АЗ: Айде да се снимаме.

Ето я и снимката

Веднага след като качих снимката в публичното пространство, във фейсбук страницата „Колажи и карикатури”, която има над 30 000 последователи се появи следната публикация

Малко по-късно имах отново разговор с Десислава Иванчева във Фейсбук, в който аз попитах какво се случва със срещата с Георгиев от Боец и ще се осъществи ли тя. Ето какво гласеше той:

Д.И: Не не става решили сме го, няма да се виждаш нито с мен нито с Георгиев!

Днешната снимка където пуснаха Демократична България !

Променя всичко!

Недей ми звъня и недей звъня на мене! Покрий се и се прибирай

Не можем да те включим в системата! Ще изпокараш Иво (б.р Иво Прокопиев) и Цецо (б.р. Цветан Василев). Не ми звъни и пиши

АЗ: Еййййййй

Това е и последният разговор, който проведох с Десислава Иванчева, преди внасянето на сигнала. Той категорично доказва абсолютната симбиоза в схемите на Иво Прокопиев и Цветан Василев.

Предвид всички изнесени факти и обстоятелства и предоставените към настоящия сигнал материали на запеметяващо устройство USB флаш като звукозаписи, видеозаписи и чатове, моля да бъдат предприети незабавни действия по предотвратяване на готвения опит за преврат на 12-и септември, който сам по себе си представлява състав на престъпление съгласно разпоредбата на чл. 95 от НК, която гласи, че който с цел да бъде съборена подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. Моля да бъде разпоредена незабавна проверка на всички замесени в тази престъпна организация лица.

Дата: 11.09.2019
Град: София

С Уважение: …………………………
Йордан Йордан Бонев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене