Оперният певец Георги Петров гневен: Интриги и интереси в община Дупница ли уволниха диригентa на хора момчетата Иван Гатев?

Костадин МАРКОВ

Уважаеми г-н Кмете,

Уважаеми Общински Съвет­ници,

Уважаеми Съграждани от град Дупница,

Всички ние познаваме г-н ИВАН ГАТЕВ. Г-н ИВАН ГАТЕВ – създател, ръководител и ди­ригент на ХОРА НА МОМЧЕТА­ТА „КАНОН“, гр.Дупница от 35 години. Гордостта на Дупни­ца. Хор, участвал в много фес­тивали, конкурси и концерти из цяла Европа, Русия и пече­лил много награди. Формирал характера на много момчета, притежаващи музикален усет. Допринесъл за изграждането ни, като личности, стойностни хора, постигнали много успе­хи. Тази година се навършват 35 години от създаването на ХОРА НА МОМЧЕТАТА „КА­НОН“, гр. Дупница. 35 години диригентът г-н ИВАН ГАТЕВ отдава живота си на хора и момчетата, пътувайки от Со­фия до Дупница ежедневно и всеотдайно. Всички ние, момчетата от хора и жителите на Дуп­ница, искрено вяр­ваме, че през 2016 с грандиозен концерт ще бъде отбелязан Юбилея „35 ГОДИНИ ХОР НА МОМЧЕТАТА „КАНОН“, гр. Дупни­ца“, ще бъдат покане­ни всички момчета, възпитаници на хора, много гости, жите­лите на града, а г-н ИВАН ГАТЕВ ще по­лучи подобаващо от­личие и признание за неговия грандиозен труд и отдаденост. Като възпитаник на ХОРА НА МОМЧЕТА­ТА „КАНОН“ с цялото си уважение, потър­сих г-н Гатев, да по­могна за организа­цията на това голямо събитие, което очакваме с нетърпение. Тогава с огромна мъка и раз­очарование разбрах, че той е уволнен/съкратен преди три месеца от Общината. Защо Дами и Господа? Какво се случва? Общината ще спести една минимална работна за­плата, за сметка на култура­та в нашия град? Отнема на момчетата един перфектен и много стойностен ръководи­тел, учител, специалист и тво­рец. Може би, има интереси, интриги и административни правила, но има и човешки правила… Г-н Кмете и Уважа­еми Общински съветници, Жителите на Дупница са гла­сували за вас, за да пазите интересите им, да съхраните традициите и ценностите в този град, да се грижите за де­цата им. Не може просто така г-н ИВАН ГАТЕВ, един неверо­ятен творец, радетел, отдал цялата си сила и енергия на една кауза в този град, допри­несъл и даващ толкова много на децата и жителите на Дуп­ница, на българската култура, да бъде просто освободен, да бъде толкова обикновено, неуважително, рутинно от­хвърлен… Нека Гражданите на Дупница покажем, че имаме поглед по – широк, че не сме се втренчили единствено и само в собствения си проспе­ритет и благополучие…Нека оценим подобаващо човека, твореца, педагога и учителя, толкова обичан и уважаван от всички нас, г-н ИВАН ГАТЕВ и неговия принос към нашия град и децата на Дупница. Една държава е силна , когато има култура и образование. И управление, което го е грижа!

С цялото си уважение: Георги Петров – Възпитаник на Хора на момчетата „КАНОН“, гр. Дупница; Тенор от Тримата Български Тенори (Уникални­те гласове), Роден в Дупница, Гражданин на Република България

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене