ВИДЕО: В Гоце Делчев днес откриха най-модерната спортна зала в Пиринско

Министър-председателят Бойко Борисов и кмета на Гоце Делчев, заедно с официалните гости, прерязаха днес лентата на най-модерната в област Благоевград спортна зала „Неврокоп арена“. Преди официалното откриване, спортното съоръжение бе тържествено осветено от свещеници на Светата Неврокопска митрополия.

„Знаете, че града ни е спортен. Дали сме редица спортисти на страната. Най-доброто е, че имаме вече и възможност да ползваме тази модерна зала която лисваше много на спорта в нашата община“, каза кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов“

„За да го има всичко това е защото има парламент, има правителство и има, колкото и да не се харесваме, някакво разбиране за стабилност“, каза в официалното си слово, министър-председателят на България, Бойко Борисов.

Премиерът, кмета Москов и официалните гости, след официалната церемония разгледаха най-дългоочакваното от неврокопчани спорно съоръжение, зала „Неврокопа“. Тук го очакваха ученически тимове прославили общината в младежки състезания. Премиерът Борисов се задържа състезателите от клуба за бойни изкуства. Той се оказа запознат с техните успехи и лично поздрави за това треньорът на клуба. Бойко Борисов разговаря с отбора по хандбал от които получи подарък хандбална топка. Техническият директор на футболия отбор „Пирин“, Иван Близнаков подари екип на отбота като заръча на премиера да подпомага футбола и в Гоце Делчев. Премиерът води непринуден разговор и с представители на отборите по тенис и волейбол от които също получи символични подаръци

Повече от 35 години, неврокочани са в очакване на построяването на спортна зала в града. През 80-години на миналия век дори бе направена официална първа копка но обектът бе изоставен. Втора копка направиха преди повече от 10 години, тогава като предизборен „Пи-яр“, правителството на НДСВ но по-късно финансирането спря, за да се поднови едва през 2014 г. Спортната зала представлява комплекс с обща застроена площ от 3071 кв.м, включващ: зала от метална конструкция; хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. Състезателната зала е с основно игрално поле 20/40 метра, което е подходящо за състезания и тренировки по хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата е 1400 места. Хотелският комплекс ще включва общо 20 стаи. Този капацитет може да покрие нуждите на два отбора за състезания и тренировки. Многофункционалната спортна зала ще разполага със система за видео наблюдение и озвучаване, както и с пожароизвестителна инсталация.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене