Писателят Милен Русков гостува днес в Американския университет в България

Носителят на множество литературни награди Милен Русков ще представи книгата си „Захвърлен в природата“ пред студенти на Американския университет в България.

Събитието ще се проведе днес от 19:30 ч. в библиотека „Паница“, кампус „Скаптопара“ на АУБГ. Лекцията на Милен Русков е част от серия от лекции, целящи да популяризират модерното българско творчество.

Инициативата е на проф. Владимир Левчев, преподавател по писмено изложение и литература в Американския университет в България.

Писателят и преводач Милен Русков има три издадени книги, като първата от тях „Джобна енциклопедия на мистериите” получава награда „Южна пролет“ за дебют.  Романът, който Русков ще представи днес в АУБГ, печели награда „ВИК” за роман на годината през 2009 г. „Захвърлен в природата“ е издаден и в САЩ на английски език от Open Letter Books.

Последният роман на Милен Русков „Възвишение“ е отличен с наградите „Златен век“ на Министерство на културата и „Христо Г. Данов“ през 2012 г., както и с награда за литература на Европейския съюз през 2014 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене