В момента наблюдаваме изключително важни световни промени и нашата дипломация трябва да е на много високо ниво”, сподели Узунова.

Престиж! Известна неврокопчанка обучава бъдещи посланици!

Известната журналистка и пиар експерт Цветелина Узунова, която е родом от Гоце Делчев, беше поканена да гостува като лектор в Дипломатическия институт към министъра на външните работи и да обучава новото поколение български дипломати. Потърсихме я да потвърди новината за Топ Преса. „Да, вярно е. За мен е голяма чест да споделя опита си с бъдещите посланици на България, да ги подготвя не само по PR и публична дипломация, но и да ги надъхам патриотично, защото без обич към родината дипломация не се прави. Вярвам, че и с моите обучения те ще имат знания и самочувствие да градят един достоен имидж на България в чужбина. В момента наблюдаваме изключително важни световни промени и нашата дипломация трябва да е на много високо ниво”, сподели Узунова.

Тя също е специализирала в Дипломатическия институт – през 2013г.,  и признава, че още от годините й като тв водеща в БНТ външната политика й е любима сфера. Дългогодишната й работа като PR експерт на най-високо ниво в държавата – един мандат в Министерския съвет, 17 години със Симеон Сакскобургготски и царското семейство, с много други политици, институции, фирми, е допринесла за това да натрупа уникален опит и да е търсен обучител в сферата на връзките с обществеността и дипломацията. „Много ще се радвам в някой от бъдещите курсове да видя млад дипломат от нашия край. За да започнат като аташета в МВнР, желаещите трябва да преминат няколко изпита и да владеят два езика. И най-вече да обичат дипломацията”, каза още Узунова ексклузивно за Топ Преса. Тя припомни, че в книгата си „Отвъд PR-а” , която все още може да се намери по книжарниците, разказва много любопитни случки от практиката си с Цар Симеон II, повечето от тях свързани и с външната политика на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене